HOMEOPATIA este o metoda holistica de tratament ce se bazeaza pe principiul similaritatii, conform caruia o substanta care produce anumite simptome la omul sanatos, este capabila sa le vindece la o persoana bolnava atunci cand e folosita in doze foarte mici si supusa unei proceduri fizice numita dinamizare. Este una dintre cele mai populare forme de practica medicala complementara ce si-a dovedit valoarea si eficienta, fiind practicata oficial in Romania de catre medici cu pregatire postuniversitara de specialitate.
Medicamentele homeopate sunt substante naturale de origine vegetala, minerala sau animala obtinute prin procedee specifice care le asigura lipsa toxicitatii. Se pot administra atat sugarilor cat si femeilor gravide si pot reprezenta o alternativa de tratament eficient si sigur.
Spre deosebire de medicina conventionala, in cadrul careia terapia se adreseaza specific unei anume afectiuni, tratamentul homeopat este individualizat fiecarui pacient in parte, adresandu-se organismului ca unui intreg si tine cont atat de problemele fizice, cat si de cele mental-emotionale ale acestuia, actionand prin stimularea capacitatii naturale de autovindecare a pacientului. Are un efect profund si asigura o restabilire a starii de sanatate pe termen lung, prin scaderea vulnerabilitatii la boala.
Din pacate, medicina moderna si-a dovedit limitele atat in tratamentul afectiunilor cronice (inflamatii reumatismale cronice, colita ulcerativa, tulburari metabolice, migrene, etc), cat si in prevenirea reimbolnavirilor. Desi trateaza de cele mai multe ori cu succes afectiuni acute, efectele adverse uneori severe ale medicatiei alopate ingreuneaza procesul de vindecare sau determina complicatii greu de controlat. Aparitia alergiilor multiple medicamentoase cu limitarea posibilitatilor terepeutice alopate face necesara gasirea de terapii alternative pentru acest grup de pacienti. Iar HOMEOPATIA poate fi una dintre ele. Poate fi o solutie si in cazurile in care nu se poate obiectiva o cauza organica evidenta pentru anumite afectiuni (vertij, migrene, infertilitate, recurente infectioase multiple), deci implicit fara posibilitatea aplicarii unei terapii eficiente prin metodele conventionale cunoscute.
Aparitia infectiilor cu germeni multirezistenti la antibiotice, precum si recurentele acestora, cu dificultati reale de tratament optim alopat ne face sa reconsideram modul in care ar trebui abordat tratamentul pacientilor nostri. Cu ajutorul HOMEOPATIEI tratamentul se va adresa in primul rand terenului pe care se dezvolta bolile, susceptibilitatii constitutionale a pacientului. Remediile homeopate stimuleaza si sustin organismul pentru a indeparta agentii patogeni prin forte proprii. Aceasta metoda de tratament aduce o intelegere mai profunda a individualitatii persoanei suferinde.
Tratamentul homeopat poate asigura o buna stare de sanatate a pacientilor pe termen lung, este foarte eficienta in preventia diverselor afectiuni prin consolidarea imunitatii organismului si scaderea receptivitatii la boala.
Desi este o metoda de tratament care si-a dovedit forta, in functie de afectiunea pacientului, HOMEOPATIA se poate asocia cu success atat altor terapii complementare, cat si a celor conventionale, scopul nostru ca medici responsabili fiind acela de a restabili pacientului o buna stare de sanatate prin metodele cele mai adecvate, mai sigure si lipsite de reactii adverse.
Afectiunile care pot beneficia de tratament homeopat sunt: afectiunile respiratorii recidivante (Rinofaringite, Amigdalite, Otite, Sinuzite, Bronsite, Pneumonii), afectiunile digestive (Gastrita, Ulcer, Reflux Gastro-Esofagian, Constipatie cronica, Diaree, Hemoroizi, Diskinezie biliara, Parazitoza intestinala, Sindrom de colon iritabil, Hepatite cronice, Tulburari de apetit), afectiunile urinare (Infectii urinare, Microlitiaza renela, Enurezis), afectiunile genitale(Vaginita, Anexita, Dismenoree, Chisturi ovariene, Fibrom uterin, Infertilitate, Afectiunile prostatei), afectiunile reumatismale,afectiunile cardiovasculare si metabolice (Insuficienta venoasa cronica, Varice, Dislipidemii), afectiuni ale sistemului nervos (Insomnie, Migrene, Anxietate, Depresie, Fobii, Oboseala cronica, Tulburari de comportament la copii), afectiunile dermatologice (Acnee, Veruci, Exeme, Vitiligo, Infectii recurente cu Virus Herpes Simplex), afectiunile oculare recidivante (Blefarite, Orgelet, Salazion), afectiunile endocrine (Mastoza fibrochistica, Tulburari de menopauza, Dezechilibre hormonale), etc.
HOMEOPATIA se poate asocia cu rezultate terapeutice foarte bune cu GEMOTERAPIA.
GEMOTERAPIA este o metoda bioterapica ce utilizeaza extractele obtinute din tesuturi vegetale embrionare proaspete: muguri, amenti, mladite, radicele, scoarta interna a radacinii, seva sau seminte. Prin continutul in factori de crestere se realizeaza un aport nutritiv cu organotropism specific (sfera pulmonara, digestiva, renala, osteo-articulara, cardiovasculara, cerebrala, cutanata, genitala). Gemoterapicele sustin sanatatea prin asigurarea unui suport pentru buna functionare a unor organe , cure periodice de detoxifiere si cresterea rezistentei organismului.