LENS CULINARIA - fam.FABACEAE
CONTINUT:
-proteine 24%; hidrrati de carbon 56%; lipide 1%
-substante minerale: Ca, K, Fe (5,2-7,5 mg%), Mg, P
-vitamine: A, B1, B2, B6, B12, mici cantitati de vitamina C
Datorita continutului in magneziu, lintea consumata zilnic (min.20gr.), reduce riscul imbolnavirii sistemului cardiovascular, iar complexul de vitamine B ajuta la stabilizarea tensiunii arteriale. Totodata are efect antiinflamator, fiind benefica in afectiunea artritei reumatoide. Lintea avand un continut foarte scazut de grasimi, este indicata in alimentatia celor cu probleme de greutate.
Continutul de fitoestrogeni (estrogeni vegetali) reduce riscul aparitiei fibromului uterin si al cancerului mamar, iar cel de fibre reface flora intestinala.
Lintea in uz extern are proprietati maturative in abccese si panaritii.
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.