Ghidul Serviciilor
Radox - Montaj Si Instalare Echipamente Sanitare Bucuresti
inapoi la firma 364 vizite
Poza Incalzire in pardoseala
Foto

Ce este încalzirea în pardoseala?Încalzirea prin pardoseala este o forma de încalzire centralizata cu un grad foarte înalt de confort termic întrucât se realizeaza prin conducere, radiatie si convectie. Podelele radiante, cu simplitatea lor naturala, nu sunt decât una dintre numeroasele încercari de succes ale omului de a transpune un fenomen spontan din natura în tehnologie: schimb termic prin iradiere.Apa care curge prin conductele de plastic, care sunt îngropate în stratul de beton al pardoselii, conduce la transferul de caldura care transforma de fapt întreaga pardoseala într-un sistem radiant invizibil.Lasa grijile deoparte legate de copiii tai. Acum poti sa-i lasi sa se joace oriunde în casa. Pot sa alerge desculti prin orice camera fara sa mai raceasca din cauza podelelor reci. Sistemul de încalzire în pardoseala creeaza un confort pentru toti membrii familiei si transforma toata casa într-un loc de joaca pentru copii tai.De ce încalzirea în pardoseala? Alege un stil de viata sanatos pentru tine si familia ta

 

Sanatatea familiei este extrem de importanta, iar în mediile puternic urbanizate praful este inamicul numarul 1 pentru problemele respiratorii.

Dispunerea aerului la o temperatura uniforma în încapere previne debitele convective enervante care provoaca circulatia prafului, un efect tipic pentru unitatile încalzite prin sisteme traditionale, cum sunt caloriferele.

 

Mai mult, diferenta redusa de temperatura între podea si mediu minimizeaza fenomenele convective naturale, reducând astfel prezenta prafului si, în consecinta, bacteriile pe care le transporta.

Suprafata larga radianta a podelei ofera un aer încalzit la temperatura optima si previne supraîncalzirea camerelor, asa cum se întâmpla în cazul solutiilor clasice de încalzire cu calorifere.

Aerul mai putîn cald este, de asemenea, mai putîn uscat si acest lucru ajuta sistemul respirator sa functioneze corect prevenind inflamatiile mucoasei nazale, precum si a laringitelor si bronsitelor.

 

 Ai control deplin asupra temperaturii din casa - Wellness si comoditate absoluta

 

Pentru o buna exploatare a sistemul radiant, nu este suficient sa controlezi doar temperatura apei din centrala care merge spre circuitele radiante, deoarece acest lucru poate afecta nivelul de confort sau poate conduce la supraîncalzirea din unele camere în mod inutil.

Confortul fiecaruia variaza în functie de perceptia individuala pentru caldura si frig, de utilizarea camerelor, asezarea camerelor catre sud sau nord, etc.

Termoreglarea individuala ofera o solutie rationala si convenabila, furnizând temperatura cea mai potrivita pentru fiecare camera sau zona si combinând cel mai bine confortul si economisirea de energie.

Gama larga de termostate si unitati de termoreglare de la Giacomini acopera orice nevoie, de la cele de baza pâna la cele mai rafinate sisteme si automatizate care au devenit în ultimul timp foarte solicitate pentru cladirile moderne.

Gama include doua clase tehnologice diferite:

   • seria de sine statatoare cu termostate, cronotermostate capabile sa functioneze ca unitati autonome

   • seria Klimabus cu sonde si termostate echipate cu senzori de umiditate, parte a unui sistem de control inteligent si modern

 

 Libertatea de a-ti amenaja caminul asa cum îti doresti

 

Libertatea totala de decorare si flexibilitatea de a folosi spatiul asa cum îti doresti sunt acum cerinte esentiale în viata moderna.

Sistemele de pardoseala radiante nu pun nicio limita la decorarea interioara, te lasa sa îti folosesti creativitatea, eliminând orice bariera functionala si estetica.

Spre deosebire de solutiile clasice, încalzirea în pardoseala este practic invizibila, si nu ocupa spatiul de pe pereti.

Podelele radiante sunt, solutia perfecta si pentru cladirile istorice în care instalatia de încalzire expusa nu este o optiune din constrângeri explicite: proiectul initial ramâne nealterat, asigurându-se un rezultat estetic impecabil.

De asemenea, mai ales în contextul global actual, acest sistem este foarte pretabil în cladirile de birouri din moment ce elimina raspândirea bacteriilor si microbilor în incinta cladirii.

 

 Nu ai niciun zgomot si poti sa dormi linistit

 

Datorita metodei de montare sub sapa, sistemul de încalzire nu produce niciun zgomot de fundal.

De asemenea, vitezele mici ale apei care curge prin conductele sintetice garanteaza linistea ambientala.

Nu în ultimul rând, panourile de izolare ale sistemului radiant au o suprafata insonorizanta care reduce zgomotul între etaje.

Odata montat, orice sunet este mascat de straturile de finisaj si te poti concentra pe lucrurile care conteaza.

 

 Cost redus de întretinere

 

Toate componentele sistemului prezinta o durata lunga de viata, în general mai lunga decât cea a cladirii.

Tevile de plastic folosite pentru distributia apei nu se sparg, nu se fisureaza si nu sunt supuse riscului de coroziune.

Panourile de izolare pe care se prind tevile, realizate din polistiren expandat peste care este turnata sapa speciala, nu sunt supuse stresului de instalare si nu sunt afectate de modificarile din mediul înconjurator.

Nici celelalte componente nu necesita îngrijiri specifice întrucât au foarte putine piese mecanice care pot fi afectate de uzura.

În plus, spre deosebire de caloriferele traditionale care necesita curatare si verificare regulata, sistemul radiant în sine, montat în pardoseala, nu necesita nicio interventie sau verificare.

De-a lungul timpului pot fi necesare verificari ale sistemului de distributie, automatizarii si pompelor care directioneaza apa prin tevi si controleaza temperatura acesteia.

Sistemul montat sub pardoseala, respectiv tevile si panourile izolante, au o durata de viata de 50 de ani fiind de o calitate foarte buna. Beneficiezi de garantie 10 ani, direct de la producator.

 

 Confortul absolut pentru tine si familia ta

 

Prin definitie, experimentam sentimentul de wellness, de bunastare, când nu exista un factor neplacut în mediul înconjurator si ne regasim într-o conditie de neutralitate totala cu mediul înconjurator.

Atunci când definim confortul unei camere conditionate, ne concentram, în general, pe caldura, frig si umiditate.

Dar conceptul de confort este mai structurat si mai complex, tînând cont de multe variabile, unele dintre ele fiind strict subiective: temperatura aerului, umiditatea relativa, viteza miscarii aerului si calitatea acestuia (senzatii olfactive), iluminare, zgomot , precum si factori personali (vârsta, sex, cultura).

Când se iau în considerare principiile confortului:

    • strict din punctul de vedere termic 

    • standardul EN ISO 7730 defineste ce înseamna acesta.

Pe scurt, distributia temperaturii într-o camera este determinata de asa-numita curba ideala de confort termic, conform careia zonele mai apropiate de podea ar trebui sa fie putin mai calde decât cele mai aproape de tavan.

Si din acest punct de vedere, dintre toate sistemele de încalzire, confortul care rezulta din sistemul de incazlire prin pardoseala este cel mai aproape de ideal.

S-a dovedit ca podelele radiante dimensionate corespunzator si realizate cu tehnologii moderne ofera corpului uman niveluri mai ridicate de confort si stare de bine în comparatie cu sistemele traditionale de încalzire prin calorifere: confort sporit cu temperaturi constante si uniforme în camera.

 

 Economie de pâna la 20% la factura de gaz sau electricitate

 

Solutia de încalzire prin pardoseala functioneaza pe principiul diferentelor mici de temperatura între temperatura aerului din camera si cea exterioara, astfel încât aerul permite reducerea dispersiilor de caldura (sau recircularea) si rezultând într-o economie majora de energie. Temperatura apei care curge prin conducte este îmbunatatita prin schimbul termic de iradiere.

Acesta este motivul pentru care sistemele de încalzire în pardoseala pot functiona cu apa încalzita începând de la doar 35 ° C, fata de sistemele traditionale de încalzire cu calorifere (50-60 ° C).

În consecinta, temperaturile la care functioneaza sistemele de încalzire în pardoseala ofera rate mai mari de economisire a energiei si permit exploatarea surselor de energie cu un eficienta mai mare (panouri solare, pompe de caldura, cazane de condensare). Sistemele de încalzire clasice au pierderi termice ridicate comparativ cu sistemele de încalzire în pardoseala ce radiaza uniform o temperatura confortabila, reducând pierderile termice.

Încalzirea în pardoseala produce o temperatura uniforma si confortabila în toate încaperile, astfel reducând necesarul de consum. Acest proces de încalzire reduce facturile de gaz cu pâna la 20%. Din acest motiv, sistemele de încalzire prin pardoseala sunt clasificate international ca având cel mai înalt nivel de eficienta energetica.

Trebuie mentionat ca transferul termic este influentat de anumiti factori:

   • pasul tevilor: cu cât tevile sunt montate mai des, cu atât este mai mare eficienta schimbului termic; practic un pas mai des al tevilor rezulta într-o mai mare economie de pret întrucât apa din conducte nu trebuie sa fie foarte calda pentru a încalzi usor suprafata camerei

    • conductibilitatea tevii: este realizata în cea mai mare parte din plastic, un material care garanteaza o fiabilitate mare pe termen lung, aceste tevi au un cost redus în comparatie cu metalele, nu sunt afectate de coroziune si ofera o versatilitate mare a instalatiei

   • sapa de beton: tevile sunt acoperite cu o sapa special conceputa pentru instalatii radiante, care are o fluiditate excelenta, caracteristici ridicate de conductivitate si inertie termica redusa

    • finisajul: finisajele au caracteristici diferite de izolare si conductivitate; de exemplu, lemnul sau mocheta nu sunt foarte bune conductoare si sunt foarte bune izolatoare, facând transferul termic mai greoi; pe de cealalta parte materiale mai conductoare sunt, de exemplu, ceramica.

 

Esti interesat de o solutie de încalzire în pardoseala?Specialistii nostri îti stau la dispozitie cu solutia potrivita pentru casa si confortul tau:

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.