Ghidul Serviciilor
Ramis Clinique -Clinica Stomatologica-Bucuresti
inapoi la firma 281 vizite
Poza Endodontie
Foto

Prevenirea, diagnosticarea si tratarea afectiunilor cauzate de pulpa dintelui se numeste endodontie. Termenul inseamna „interiorul dintelui” in limba greaca. Aceasta ramura trateaza toate afectiunile cauzate de nervul dintelui si tesutul moale continut de acesta.

 

Endodontie: cine practica aceasta specialitate?

 

Toti medicii stomatologi au pregatire endodontica, insa unii dintre ei urmeaza cursuri de specializare. Astfel, acestia devin experti in aceasta ramura si pot aborda probleme pe care alti medici nu ar putea. In Statele Unite ale Americii aceasta specializare este recunoscuta inca din anul 1963.

O pregatire in endodontie cere o specializare suplimentara ce dureaza 2 ani. Aceasta este sustinuta dupa ce studiile stomatologice au fost terminate.

 

Endodontie: tehnologie si dotari

 

Nu este suficienta doar o pregatire in endodontie pentru a trata aceste cazuri. Un endodont are nevoie si de o tehnologie specifica si de dotari cu care sa isi execute lucrarile.

Pentru efectuarea unor tratamente de canal, acesta are nevoie de un microscop operator Zeiss. Acesta se foloseste, de obicei, impreuna cu imagistica dentala, pentru o diagnosticare precisa. De asemeni, cu ajutorul lui se identifica toate canalele dintelui si se lucreaza pe ele. Acest microscop permite vizualizarea in timpi reali a interiorului unui dinte. Cu ajutorul microscopului, endodontul mareste de pana la 20 de ori interiorul dintelui. Astfel, el poate face manopere de mare finete, asa cum este tratarea leziunilor periradiculare.

Folosirea acestui instrument in endodontie a condus la o calitate mult mai ridicata a tratamentelor. De asemenea, acum se pot face tratamente care inainte erau imposibile.

 

Endodontie: scopul tratamentului endodontic

 

Procedurile endodontice permit salvarea dintelui in cazuri in care inainte nu se putea. Tratamentele de canal sunt folosite pentru a extirpa nervul dintelui. Eliminarea pulpei nu inseamna „moartea dintelui”, asa cum ati putea crede.

Asa cum se stie, cel mai bun implant este dintele natural. De aceea, un tratament endodontic de calitate incearca sa il pastreze pe acesta. Dintele ramane „viu” si isi va continua functionalitatea, jucandu-si rolul ca si pana atunci.

Astfel, daca pulpa este inflamata sau necrozata, dintele ar trebui scos. Prin tratament endodontic, acesta este salvat, putand fi folosit in continuare.

 

Endodontie: pret

 

Fiecare medic stomatolog are propriul pret pentru endodontie. Acesta depinde de dotarile cabinetului, de manopera facuta si de materialele folosite. Intrebati medicul stomatolog la consultatia initiala cat ajunge o astfel de operatie.

De obicei, un tratament endodontic se realizeaza intr-o singura sedinta. Sunt unele situatii, insa, cand este nevoie sa fiti chemat/a chiar si la 2-3 sedinte.

 

Endodontie: pasii tratamentului

 

Tratamentul de endodontie se realizeaza facand urmatorii pasi:

Tratamentul endodontic nu doare, deoarece se foloseste anestezie locala. Instrumentarul folosit este atent dezinfectat, iar medicul specialist lucreaza cu atentie si dedicare. Inainte de a se efectua tratamentul de canal, veti avea nevoie de radiografie dentara.

      La ce trebuie sa fim atenti

Ne temem de tratamentul endodontic?

Orice tratament ce exploreaza interiorul dintelui poate produce disconfort. Insa cu grija si atentie aceste lucrari se pot realiza cu minimul de neplaceri.

Clinica noastra va pune la dispozitie instrumente moderne si metode eficiente ce va vor face sa va simtiti din nou bine.

  Ce probleme apar

Cand trebuie sa ne ingrijoram

Atunci cand simtim sensibilitate la un dinte sau mai multi trebuie sa ne programam rapid la doctor. tratamentul endodontic trebuie inceput rapid pentru a nu se agrava.

Netratata la timp, o afectiune endodontica poate conduce la complicatii ce pot necesita tratamente complexe si costisitoare.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.