Obiectivul operatiilor de deratizare este oprirea dezvoltarii rozatoarelor si ulterior eliminarea definitiva a acestor factor perturbatori pentru mediul in care traiti.
Alegerea celor mai potrivite metode si produse garanteaza reusita operatiilor. Pentru a nu avea parte de efecte secundare nedorite si pentru a se actiona rapid, evaluarea daunatorilor trebuie facuta corect si la timp.
Ce inseamna deratizarea ?
Deratizarea reprezinta un complex de masuri aplicate de toti factorii interesati pentru reducerea substantiala a populatiei de soareci si sobolani si mentinerii acestora la un nivel numeric redus.
De ce trebuie sa facem deratizarea?
In afara pagubelor economice, rozatoarele pot fi considerate ca purtatori de germeni si vectori principali. Pot transmite numeroase boli infecto-contagioase deosebit de grave, dintre care unele transmisibile la oameni. Acestea sunt: tularemia, trichineloza, leptospiroza, bruceloza, icterul infectios, antraxul, rujetul, ricketsiozele, toxinfectiile alimentare, pseudopesta aviara, pesta porcina, turbarea, teniazele etc. Prin particularitatile, mobilitatea si frecventa lor excesiva, rozatoarele reprezinta vectori permanenti. Aceste rozatoare contribuie in mare masura la diseminarea pe scara larga a infectiilor, la transportul si la largirea focarelor naturale de boala.