Obiectivul operatiilor de dezinfectie este oprirea dezvoltarii bacteriilor si ulterior eliminarea definitiva a acestor factor perturbatori pentru mediul in care traiti.
Alegerea celor mai potrivite metode si produse garanteaza reusita operatiilor. Pentru a nu avea parte de efecte secundare nedorite si pentru a se actiona rapid, evaluarea daunatorilor trebuie facuta corect si la timp.
Dezinfectia, este metoda de decontaminare prin care se urmareste distrugerea in mediul fizic inconjurator a formelor vegetale ale microorganismelor. Acest serviciu se face in scopul prevenirii si combaterii infectiilor si in particular a bolilor transmisibile.
Cand si de ce trebuie efectuata dezinfectia?
Cel mai sigur si ieftin atunci cand vorbim despre sanatatea noastra este sa prevenim decat sa combatem. Ganditi-va cat de mare este riscul contactarii unei bacterii sau a unui virus de la o persoana infectata atunci cand circulam cu mijloacele de transport in comun, cand folosim toalete publice, cand lucram in colectiv, cand mergem la biblioteca sau folosim acelasi bazin de inot. De ce sa nu ne protejam prin efectuarea periodica a unor tratamente de dezinfectie, care, datorita inovatiilor in domeniul tehnic au devenit foarte accesibile. Produsele folosite de societatea noastra în acest scop prezinta un spectru larg de actiune, neutralizând rapid principalii agenti patogeni, avand actiune bactericida, virucida, fungicida, sporicida.
Principalele metode de dezinfectie aplicate de noi sunt:
– Pulverizarea;
– Nebulizarea („ceata rece”);
– Termonebulizarea („ceata calda”).
Impreuna cu dumneavoastra vom alege metoda cea mai potrivita, tinand cont de caracteristicile spatiului ce urmeaza a fi tratat.