Obiectivul operatiilor de dezinsectie este oprirea dezvoltarii insectelor daunatoare si ulterior eliminarea definitiva a acestor factor perturbatori pentru mediul in care traiti.
Alegerea celor mai potrivite metode si produse garanteaza reusita operatiilor. Pentru a nu avea parte de efecte secundare nedorite si pentru a se actiona rapid, evaluarea daunatorilor trebuie facuta corect si la timp.
Prin servicii de dezinsectie se intelege distrugerea insectelor parazite (transmitatoare de boli) aflate în mediul uman sau animal cu ajutorul unui insecticid.
Previne si combate boli transmise de artropode ca plosnite, paianjen, tantar, paduche, purice, capusa etc. Deasemenea, dezinsectia vizeaza si insecte ca: gandaci de bucatarie, molii, viespi, plosnite de pat, furnici,etc.
Dezinsectie – actiunea de prevenire sau de combatere a artropodelor vectoare de germeni patogeni sau daunatoare (direct sau indirect).”
Cum se realizeaza dezinsectia?
Dezinsectia se realizeaza cu ajutorul pompelor de joasa presiune ( vermorel), pompelor automatizate de mare presiune ( atomizoare ), nebuliztoarelor ULV ( generatoare de ceata rece ), termonebulizatoarelor ( generatoare de “ ceata calda”) cu ajutorul carora se puverizeaza substanta insecticida. Toate substantele insecticide folosite sunt avizate de Ministerul Sanatatii si fac parte din grupele III si IV de toxicitate, odata uscate, dupa aplicare, nu dauneaza oamenilor.