Ghidul Serviciilor
Real Tdc
inapoi la firma 1614 vizite
Poza Aditivi alimentari
Foto

  CONSERVANTI ALIMENTARI

 Conservantii alimentari sunt substante chimice care opresc dezvoltarea si actiunea unor microrganisme sau le pot distruge, in functie de concentratia folosita si de specia microorganismelor. Conservantii au actiune specifica si maresc termenul de valabilitate al produselor in care se adauga.

 

ENZIME ALIMENTARE

Enzimele alimentare sunt compusi organici de natura proteica, prezent in celulele vii care “dirijeaza” procesele de sinteza si degradare din plante producand si pastrand energie. La nivel structural, enzimele sunt proteine care actioneaza ca si catalizatori biochimici, foarte selectivi, care permit realizarea unor reactii specifice cu o viteza foarte mare.

 

EMULGATORI

Emulgatorii sunt substante care au proprietatea de a stabiliza emulsiile care prin interactiunea cu amidonul si componentele proteice ale fainii conduce la imbunatatirea texturii si proprietatilor reologice ale aluatului.

 

AGENTI DE AFANARE

Agentii de afanare sunt aditivi alimentari care produc o cantitate mare de gaze pentru o masa minima de produs. Se utilizeaza la produsele care se obtin prin afanare chimica : checuri, blaturi, briose, foi rulada, etc.

 

AGENTI DE INGROSARE, GELIFIERE

Agentii de ingrosare sunt aditivi alimentari care maresc vascozitatea produsului si conduc la obtinerea de geluri, creme, sosuri, etc.

 

ACIDIFIANTI

Acidifiantii sunt substante cu caracter acid care maresc aciditatea si scad pH-ul in aluat.

 

ANTIOXIDANTI

Antioxidantii sunt aditivi alimentari care se utilizeaza pentru pastrarea calitatii grasimilor prin impiedicarea procesului de rancezire al acestora.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.