Ghidul Serviciilor
Real Tdc
inapoi la firma 1614 vizite
Poza Amelioratori panificatie
Foto

Real SUPER este un ameliorator complex care face posibila prelucrarea in panificatie a fainii de calitate slaba

 

Pentru ce tip de faina este cel mai eficient amelioratorul REAL SUPER de la REALT.D.C?

Rezultatele cele mai eficiente le are asupra Fainurilor de CALITATE SLABA, fainuri care se caracterizeaza printr-o activitate a-amilazica redusa si un gluten cu extensibilitate mare si elasticitate mica, care conduce la obtinerea de paine aplatizata, cu volum redus, porozitate grosiera, coaja palida si plina de crapaturi si aroma slaba. *Aluatul din aceasta faina se dilueaza accentuat la framantare si se lasa la dospire. *Prin adaugarea de ameliorator REAL SUPER, beneficiile vor fi majore.

REAL T.D.C. este producatorul amelioratorului REAL SUPER

  Cum folosesc amelioratorului REAL SUPER de la REAL T.D.C.? * RETETA DE FABRICATIE: faina grau=100 kg, REAL SUPER=0.1-0.3 kg; drojdie=2kg, apa=50 kg, sare=1.8-2kg * FRAMANTAREA ALUATULUI: - amelioratorul REAL SUPER se adauga la inceputul framnatarii iar timpul de framantare trebuie sa fie redus la max 10-12 min si la temperaturi mai mici decat de obicei: la 23-25 0C; aluatul trebuie sa fie de consistenta mare, bine legat, prin adaugarea unei cantitati de apa mai mici decat de obicei; marirea cantitatii de sare adaugata pana la 1.8-2.0%.; cresterea aciditatii aluatului prin adaos de drojdie lichida sau cel mai usor de procurat: otet alimentar (acid acetic). Aprecierea sfarsitului framantarii: aluatul trebuie sa fie omogen, bine legat, consistent, elastic sis a se desprinda usor de pe bratele malaxorului. La proba manuala, intins intre degetul mare sic el aratator, aluatul trebuie sa se intinda intr-o fasie subtire, transparenta si elastica, fara sa se rupa. Aluatul insuficient framantat este omogen, dar este lipicios si vascos iar aluatul framantat excesiv este extensibil, fara tenacitate si la proba manuala se rupe. * REPAUSUL INTERMEDIAR AL ALUATULUI: -odihna pe masa de lucru, dupa premodelare si inainte de modelarea finala, trebuie sa fie micsorata la 1-3 min. * FERMENTAREA FINALA IN DOSPITOR: -temperatura de dospire trebuie sa fie < de 300C. La valori mai mari se obtin produse aplatizate,suprafermentate. -umiditatea relativa a aerului trebuie sa fie 70-80%. La valori < 70% se formeaza o pojghita uscata pe suprafata aluatului care ulterior se rupe, pierzand volum, iar la valori> 80% se umecteaza suprafata aluatului care conduce la aplatizarea acestuia si lipirea de panacoade, basici sub coaja, rumenire neuniforma dupa coacere. -timpul trebuie sa fie mai mic decat de obicei si variaza functie de dimensiunea aluatului, gradul de incarcare al dospitorului, consistenta aluatului, tipul fainii, adaosuri de zahar, grasimi etc. Aprecierea sfarsitului dospirii : aluatul are volum bine dezvoltat, la apasare usoara cu degetul revine relativ lent la forma initiala, este moale si pufos la atingere si prezinta o oarecare latire laterala. Aluatul insuficient dospit : volum insuficient dezvoltat, elasticitate mare, revine imediat dupa apasarea cu degetul, nu e moale si pufos iar aluatul dospit excesiv se aplatizeaza, nu are elasticitate iar la apasarea cu degetul revine foarte greu la loc sau deloc. * CRESTAREA ALUATULUI DOSPIT: - este indicat sa nu se cresteze sau daca se cresteaza pentru design, taietura sa fie foarte superficiala * COACEREA ALUATULUI: - temperatura de coacere trebuie sa fie mai ridicata decat de obicei; - timpul de coacere trebuie sa fie mai redus decat de obicei.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.