Scurt istoric
Centrul National Medical de Recuperare neuro-psiho-motorie pentru copii "Dr. Nicolae Robanescu" este prima sectie de recuperare functionala a copiilor cu deficiente fizice si neuro-psiho-motorii din Romania. Ea a fost infiintata mai intai la Spitalul de Copii Calarasi, in 1968. Dupa cutremurul din 1977, a fost mutata in fosta Maternitate Avrig (actualul sediu al Directiei de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti), iar din 1993 sectia functioneaza in pavilionul Spitalului "M. S. Curie"
Misiune
Misiunea Centrului este de a oferi ingrijiri de sanatate personalizate, care sa rezolve patologia copiilor cu deficienţe neuro si locomotorii în cel mai bun si eficient mod posibil şi totodata de a promova dezvoltarea cercetarii stiintifice de profil în domeniul recuperarii copilului, avand la baza o bogata traditie recunoscuta national si un personal de inalta tinuta.
Centrul primeste bolnavi din toata tara, inclusiv din mediul rural, doar 40% dintre pacienti fiind din municipiul Bucuresti. Acestia provin din familie, din centre de plasament si case de copii.
Aici se asigura spitalizarea copiilor cu:
- paralizii cerebrale cu expresie diversa de infirmitate motorie cerebrala: hemi-, para-, tetrapareza;- malformatii congenitale: picior stramb, displazii de sold;- sechele dupa traumatisme cranio - cerebrale( TCC) casnice, rutiere, etc;- neuropatii senzitivo–motorii;- paralizii periferice: paralizii de plex brahial, radiculopatii, sectiuni traumatice; - neuropatii metabolice, de inclavare;- boli neuromusculare: artrogripoza, distrofii musculare progresive, amiotrofii spinale tip I, II ,III;
Centrul dispune de toate posibilitatile terapeutice la un loc:
- Kinetoterapie
- Electroterapie
- Ergoterapie
- Psihologie-comunicare (gradinita)
-socializare