Otetul este produsul obtinut prin fermentatia aeroba a vinului sau a alcoolului, sub efectul drojdiei Mycoderma aceti, care oxideaza etanolul la acid acetic.
Consumarea otetului in cantitati moderate, ajuta la scaderea colesterolului, precum si la scaderea tensiunii arteriale. Consumul frecvent de otet in salate, scade riscul bolilor de inima.
Persoanele care sufera de diabet pot controla hipoglicemia cu cateva picaturi de otet.
Otetul este recomandat in cadrul dietelor, deoarece induce starea de satietate, astfel reducand cantitatea de mancare consumata.
Proprietati ale otetului Arte Oliva:
- nu contine sare
-nu contine grasime
- previne contaminarea alimentelor cu bacterii
- nu contine calorii
-este un conservant natural si sanatos
- ofera o savoare deosebita preparatelor si sosurilor
- remediu natural pentru prevenirea racelii
- neutralizeaza mirosurile neplacute
Oteturile Arte Oliva sunt oteturi speciale, naturale care au aplicatii diverse in bucatarie. Se pot utiliza la:
- Prepararea salatelor ( se poate face un dressing cu otet Arte Oliva, ulei de masline, sare si piper )
- Macerarea/ marinarea diferitelor feluri de carne ( se amesteca cu ulei de floarea soarelui sau de masline )
- Gatit (în timpul fierberii, se va evapora apa din otet, oferind astfel mancarii, o savoare delicata de otet )
- Conservant natural pentru alimente ( mustar, maioneza, ketchup, diverse sosuri )
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.