In categoria ulei de masline intra toate tipurile de uleiuri rezultate din masline in urma presarii, a rafinarii si amestecului acestora.
Aceste tipuri sunt:
- ULEI DE MASLINE EXTRAVIRGIN, obtinut prin presarea maslinelor si filtrarea uleiului rezultat, operatiune efectuata fara tratamente termice sau chimice. Este cel mai sanatos din gama uleiurilor de masline si pastreaza cel mai bine aroma maslinelor din care a fost obtinut. In functie de zona din care provin maslinele, exista o varietate de masline care dau mai multe arome (gusturi), renumite de altfel, uleiului extravirgin de masline. Exista si o categorisire a acestora in functie de aroma (gust), respectiv zona. Aciditate sub 0,8%.
- ULEI DE MASLINE VIRGIN, obtinut la fel cu cel extravirgin, doar ca aciditatea este cuprinsa intre 0,8-2%.
- ULEI DE MASLINE PUR, obtinut din amestecul de ulei rafinat si ulei extravirgin sau virgin. Uleiul rafinat este uleiul care in urma primei faze de extragere nu este comestibil si necesita rafinare pentru a deveni comestibil. Aciditate sub 1%.
- ULEI DIN TURTE DE MASLINE( DI SANSA, POMACE ), obtinut din uleiul extras din turtele de masline si ulei extravirgin sau virgin. Turtele de masline raman in urma extractiei uleiului extravirgin si virgin din masline. Din acestea, prin tratament termic si chimic, rezulta uleiul din turte de masline.
Uleiul proaspat extras trebuie imediat depozitat in recipienti care sa-l fereasca de caldura, aer, lumina si actiunea razelor ultraviolete. Toti acesti factori contribuie la degradarea calitatii uleiului, distrugand proprietatile benefice ale acestuia.
Datorita continutului de mare ( aproape 90% ) de acizi grasi nesaturati ( 10% fiind omega 6 si omega 3 ), contribuie la scaderea colesterolului LDL.
De asemenea contine vitaminele A, D, E si K, solubile in ulei, care nu se distrug la gatit si au un efect puternic antioxidant asupra celulelor din organism, incetinind procesul de imbatranire. Alte efecte benefice ar mai fi: ajuta bila, ficatul si functiile intestinale, este foarte bine tolerat de stomac, previne cancerul de colon, protejeaza impotriva bolilor cardiace, etc.
Uleiurile de masline se folosesc la salate, gatit diverse preparate culinare si prajit.
In portofoliul de produse al RENDER COM exista 2 brand-uri de uleiuri de masline, din Grecia si Spania, si anume IONIS si ARTE OLIVA.
Din aceste 2 tari deoarece pe primul loc in ce priveste consumul pe cap de locuitor este Grecia, urmata de Spania si Italia si pentru ca pe primul loc in ceea ce priveste productia este Spania, urmata de Italia si Grecia.
Brand-ul IONIS este un brand renumit in Grecia, produs de NUTRIA, un produs de o calitate excelenta, intr-o mare varietate de gusturi, moduri de ambalare, gramaje, etc.
In oferta noastra veti gasi uleiul extravirgin la 0.25 l cu ardei iute, busuioc, lamaie, oregano, la 0.5 l si 1l ambalate in sticla, precum si uleiul din turte la 1l si 3l ambalate in PET.
Brand-ul ARTE OLIVA produs in Spania de compania cu acelasi nume este binecunoscut pentru ambalajul revolutionar de tetrapack, care fereste in totalitate produsul de factorii agresivi enumerati anterior ? aer, lumina, raze ultraviolete, calitatea produsului ramanand nealterata in ambalajul original pana la 2 ani.
Produsul este disponibil doar in varianta extravirgin la 1L.
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.