Auditul intern evalueaza politicile si procedurile folosite de o societate, precum si eficacitatea controalelor implementate de catre aceasta.
Scopul final al auditului intern este acela de a creste eficienta mediului de control intern al societatilor auditate prin identificarea si corectarea deficientelor identificate în cursul misiunilor noastre.
Organizatiile pot avea vulnerabilitati la nivelul proceselor interne sau riscuri în derularea diverselor activitati. Prin serviciile de audit intern identificam si eliminam aceste probleme, asigurând un sistem de proceduri interne de lucru, adaptate obiectului de activitate si conforme cu strategia companiei. Examinând în ansamblu organizatia, analizând managementul proceselor si al riscurilor, auditorul intern identifica oportunitati si ofera solutii adaptate, în vederea eficientizarii si securizarii activitatilor ce se desfasoara în cadrul companiei.
Un audit intern:
Începand cu anul 2017, Legea nr. 162 publicata în Monitorul oficial nr. 548 din 12 iulie, privind auditul statutar al situatiilor financiare anuale si al situatiilor financiare anuale consolidate si de modificare a unor acte normative la art. 65 aliniatul (7) prevede „Entitatile ale caror situatii financiare anuale sunt supuse, potrivit legii, auditului statutar sunt obligate sa organizeze si sa asigure exercitarea activitatii de audit intern, potrivit cadrului legal”.
Raspunderea contraventionala de nerespectare a art.65, alin (7) este prevazuta tot în Legea 162/ 2017 la art. 44, alin 1 lit b si alin 2 lit b si consta în amenda de la 50.000 lei la 100.000 lei