Aplicam apostile prin conventia de la Haga
-Apostila se numeste o rezolutie pusa pe o petitie, pe o cerere, pe un raport, în general pe un act oficial.
-În sensul conventiei de la Haga din 1961, apostila este o supralegalizare a unui document, necesara pentru a fi recunoscut într-o tara semnatara a conventiei. Pâna în prezent, 64 de state au aderat la conventia de la Haga din 5 octombrie 1961 privind simplificarea procedurii supralegalizarii actelor ce vor fi folosite în strainatate.
-Orice document pe care este aplicata apostila, devine automat recunoscut pentru utilizare, fara alte cerinte, în oricare dintre celelalte tari semnatare. Pentru statele care nu au aderat la conventie, procedura de supralegalizare va fi facuta prin vizare de catre Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Justitiei si acolo unde este posibil, si de catre consulatul tarii respective din Bucuresti.
-Daca în statul destinatar va fi necesara prezentarea traducerii efectuate în statul emitent, actele, dupa aplicarea apostilei pe original, se traduc în limba tarii de destinatie de catre un traducator autorizat, inclusiv apostila, dupa care semnatura traducatorului se legalizeaza de catre un notar, iar în final pe traducerea legalizata se aplica apostila.