Cand e vorba de web design, ne putem mandri ca suntem printre cei mai buni. Dar ce presupune mai exact aceasta notiune? In primul rand, intregul proces de web design este impartit in doua mari sectiuni: front-end development si back-end development. Prima sectiune se refera la dezvoltarea partii vizibile a aplicatiei - ceea ce vede utilizatorul - si anume, transformarea unui design intr-o interfata functionala: realizarea interfetei cu utilizatorul si implementarea de functionalitati la nivel de client (intr-un cuvant, JavaScript). Prin back-end se intelege tot ceea ce nu este vizibil din perspectiva utilizatorului. Dezvoltatorii acestei sectiuni au singurul scop de a crea toate functionalitatile aplicatiei, si de a face site-ul sa functioneze repede si bine.
Importanta unui front-end bine realizat
Primul si cel mai important pas atunci cand se incepe dezvoltarea perti de front-end al unui site, este transformarea designului in HTML si CSS. Insa greseala pe care multi o fac este ca, pentru a isi simplifica munca, folosesc diverse unelte care genereaza automat cod HTML si CSS.
- Dezavantajele unei astfel de implementari sunt multiple: codul rezultat fiind generat automat, va fi dificil de intretinut si modificat;
- paginile nu vor avea un format adecvat in vederea optimizarii pentru motoarele de cautare;
- posibilitate aparitiei unor neconcordante a modului de afisare a paginilor in diferite navigatoare;
Echipa SilkWeb insa a depasit acest impediment prin aducerea intregului proces de front-end development la un nivel superior: utilizarea uneltelor puse la dispozitie de W3C Consortium cu scopul de a crea cod HTML conform standardelor. Prin acest proces, SilkWeb asigura o mult mai mare portabilitate si accesibilitate a aplicatiilor pe care le dezvolta.
Back-end extensibil Intreaga activitate de back-end devlopment pe care compania noastra o practica, are in vedere extensibilitatea. Din acest motiv, echipa noastra este specializata in dezvoltare de aplicatii orientate pe obiect - OOP (Object Oriented Programming). Folosim propriul nostru framework pentru managementul continutului, fapt care duce la o crestere radicala a vitezei de dezvoltare a aplicatiilor.
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.