Masajul relaxeaza musculatura, alinand durerile, reintinereste, deoarece reface echilibrul in corpul nostru si da, in general o stare de buna dispozitie. Masajul ajuta la indepartarea celulitei si a efectelor stresului la care suntem cu totii supusi.
Corpul uman “raspunde” in doua modalitati la masaj: reactia mecanica (ca rezultat al presiunii si al miscarii datorita masarii tesuturilor) si reactia reflexa in care nervii raspund la stimulare.
Reflexoterapia este benefica pentru toate categoriile de varsta si usureaza suferintele multor persoane suferind de diferite afectiuni acute sau cronice. In timp ce multi oameni recurg la reflexoterapie pentru a-si relaxa mintea si trupul si a contracara efectele stresului vietii cotidiene, multi doctori, consultanti si alti specialisti in domeniul sanatatii recunosc reflexoterapia ca fiind un tratament eficient. Avand in vedere nivelele crescande ale stresului, este important ca oamenii sa fie mai atenti cu propria ingrijire a sanatatii. Reflexoterapia ne ajuta sa facem fata la nivel fizic, mental si emotional, incurajand vindecarea si mentinerea sanatatii noastre.
Reflexoterapia actioneaza asemanator cu acupunctura, folosind apasarea punctelor reflexogene specifice in loc de ace, apasare care stimuleaza zone specifice din organism. Reflexologia se bazeaza pe faptul ca oricarui organ intern ii corespunde un punct de reflexie pe suprafata corpului. Aceste zone de proiectie sunt bine definite si se situeaza la nivelul picioarelor, mainilor, coloanei vertebrale, limbii, urechilor, etc.
Prin masaj se reduc cantitatile de acid lactic si carbonic acumulate in muschi dupa efectuarea de activitati fizice si cauzeaza crampele musculare, disconfort, etc. De asemenea, ajuta sistemul imunitar, precum si recuperarea dupa traume ale tesuturilor, imbunatatind circulatia sanguina in zonele afectate. Masajul dilateaza vasele sanguine, imbunatatind circulatia si eliminand congestiile.
Specialistii spun ca prin masaj se sparg capsulele de grasime in tesuturile subcutanate, astfel incat grasimea este absorbita. Astfel, masajul in combinatie cu o alimentatie sanatoasa si cu exercitiile fizice poate contribui la scaderea in greutate.
Masajul are efecte benefice asupra pielii. Masajul imbunatateste circulatia sangelui hranind celule, imbunatatind refacerea acestora. Masajul mareste productia de sebum si imbunatatind astfel supletea si elasticitatea pielii. Masajul creste rezistenta la infectii.
Efectele benefice se simt si la nivelul sistemului respirator, deoarece prin masaj respitratia devine mai adanca si se imbunatateste capacitatea pulmonara prin relaxarea eventualilor muschi respiratori tensionati. De asemenea, efectele benefice se resimt si la nivelul sistemului digestiv si al celui urinar.
Indepartarea toxinelor din organism realizata prin combinarea unui regim de viata sanatos cu reflexoterapie conduce la prevenirea imbolnavirii diferitelor organe sau tratarea acestora, atat a afectiunilor acute cat si a celor cronice. Reflexoterapia ajuta si in cazul in care doriti sa renuntati la fumat, sa slabiti sau sa acumulati in greutate corporala, dar si la eliminarea toxinelor din organism si intarirea sistemului imunitar.
Prin reflexoterapie se corecteaza cei trei factori negativi implicati in procesul de boala: congestionarea, inflamarea si tensiunea. Cu ajutorul reflexoterapiei se pot trata cu usurinta diferite afectiuni precum: migrene, ameteli, insomnii, oboseala cronica, instabilitate emotionala, depresii, anxietate, atacuri de panica; afectiuni ale coloanei, reumatism, artroze, artrite; tulburari ale glandelor endocrine: tiroida, paratiroide (caderi de calciu), suprarenale, deficiente de crestere la copii, tulburari ale ciclului menstrual, tulburari de menopauza, osteoporoza (stoparea degradarii masei osoase), disfunctii sexuale (impotenta, frigiditate etc.), tulburari de metabolism, obezitate, diabet; afectiuni digestive: gastrite, enterocolite, colite, ulcer, esofagite de reflux, constipatie, hemoroizi, balonari; afectiuni hepato-biliare; afectiuni renale (se elimina nisipul si pietricelele) litiaze, prostatite, enurezis nocturn, edeme (picioare umflate) etc; afectiuni circulatorii; bronsite, rinite, sinuzite, nevralgii, astm etc.