Ghidul Serviciilor
Sanadent -Centru De Stomatologie-Bucuresti
inapoi la firma 375 vizite
Poza Parodontologie
Foto

In medicina dentara moderna, tratamentul parodontal este temelia casei in reabilitarea integrala a cavitatii bucale. Acesta cuprinde o serie de manevre, cum ar fi, cea mai importanta, chiuretajul parodontal, insa in clinica Sanadent o alta manevra este la fel de importanta : explicarea pacientului despre tot ce inseamna aceasta boala si vindecarea sau stoparea ei.

Principalele cauze ale bolii parodontale (parodontita):

Boala parodontala este rezultatul direct al actiunii placii dentare care se acumuleaza pe suprafata dintilor in special in apropiere de marginea gingivala.

 

Placa dentara sau placa bacteriana este o depunere albicioasa si lipicioasa care apare pe suprafata dintilor dupa fiecare masa. Este o retea de bacterii si resturi alimentare si constituie principala cauza a aparitiei bolilor parodontale si a cariilor dentare. Daca persista mai mult timp, se calcifica, transformandu-se in tartru dentar.

 

Placa dentara se depune pe suprafata dintilor in special in apropierea gingiei

Daca placa dentara nu este indepartata eficient dupa fiecare masa, bacteriile care formeaza placa (care pot fi favorizate si de alti factori de risc) vor cauza (in timp) aparitia bolii parodontale. Factorii de risc includ anumite anomalii anatomice ale parodontiului marginal, un raspuns imun prea agresiv al organismului, tulburari genetice, fumatul etc. Desi acesti factori de risc joaca un rol important in producerea si evolutia bolii parodontale, este unanim acceptat ca fara placa bacteriana boala parodontala nu poate aparea.

Boala parodontala poate afecta una sau mai multe structuri ale parodontiului marginal : gingia, cementul dentar, osul alveolar, ligamentele periodontale.

parodontiul marginal

Boala parodontala are un caracter progresiv.

In prima etapa, boala parodontala va afecta structura superficiala a parodontiului marginal: gingia. Bacteriile din placa dentara vor cauza o afectiune inflamatorie a gingiei numita gingivita.

In absenta tratamentului, boala parodontala va progresa spre structurile profunde ale parodontiului marginal: ligamentele periodontale si osul alveolar. Afectiunea este extrem de distructiva, producand resorbtia progresiva a osului si dizolvarea ligamentelor periodontale.

 

Popular, aceasta boala se numeste paradontoza. Daca nu este tratata, va provoca treptat mobilitate dentara, iar in fazele finale, datorita pierderii tesutului osos care ii sustine, dintii vor deveni imposibil de salvat.

 

 

 

 

Toate bolile parodontale sunt cauzate de bacteriile din placa dentara. In absenta bacteriilor, bolile parodontale nu apar.

Igiena orala corecta poate preintampina aparitia bolilor parodontale sau progresia lor spre forme mai grave.

Bolile parodontale sunt afectiuni inflamatorii care pot fi impartite in 2 categorii :

Boala parodontala are un caracter progresiv fiind intotdeauna precedata de gingivita.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.