Ghimbirul este o plantă erbacee din regiunile tropicale, în special Asia de Est, cu rizom bogat în uleiuri eterice. Rizomul proaspăt obținut se obține când planta are circa un an și este uscat la soare timp de o săptămână. În general este comercializat sub formă de drajeuri sau cristalizat, folosit atât ca aliment și condiment, dar și ca medicament. Ghimbirul este deosebit de eficient pentru reducerea simptomelor de greață pe care le resimți atunci când vrei să renunți la fumat. Ca băutură răcoritoare este cunoscută sub numele de ginger beer.
Beneficii: Multiple aplicații culinare , Promotor al sănătății, Mai mult decât ceva dulce, Combate durerile de stomac, Previne răul de mișcare, Are proprietăți anti-tumori, Are capacitatea de a reduce riscul formării de cheaguri de sânge, Scade riscul de boli cardiovasculare și cancer , Substanțele aromatice din ghimbir manifestă o activitate antioxidantă puternică, similară vitaminei E, Aromă unică.
Băutură de ghimbir (fără alcool): Valori nutriționale/100ml: Energie 182 kj Proteine <1g Glucide 10,8g (zahăr<1g)Lipide <1g Sodiu 11mg
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.