Seminte de In 125g
Seminte de Susan 100g
Seminte de Mac 100g
In consumul intern, efectele terapeutice ale macului sunt legate, in primul rand, de afectiunile aparatului respirator (bronsite, astm bronsic, laringite, tuse, raguseala, raceala, stari gripale). Macul contine:-ulei gras, proteine 20-24%, glucide 5,6 - 7,6 %, substante minerale: Al, Ca, Fe, K, Mg, Na, vitamine: B1, B2. Semintele de mac mai au si un efect somnifer. Sămânţa macului se remarcă prin conţinutul ridicat de trigliceride formate preponderent din acizi graşi polinesaturaţi (vitamine F). Totalul lipidelor din aceste seminţe, se cifrează în jurul valorii de 41%. Pe lângă uleiul vegetal, seminţele uscate de mac mai conţin: apă (7%), multe fibre vegetale (22%), amidon (6%), alte glucide (2%), proteine (15%), substanţe minerale (5%), vitamine şi principii enzimatice.Datorita gustului placut, seminţele de mac se pot utiliza ca şi condiment, mai ales la prepararea cerealelor de la micul dejun. Seminţele de mac crude şi măcinate sunt recomandate în caz de hipoaciditate gastrică şi de diaree
Arpacas 1kg
Seminte Fl. Soarelui 150g
Semintele de floarea-soarelui sunt un remediu de baza pentru combaterea bolilor de rinichi, de bila si circulatorii.Ele contin vitamina E si complexul B, acid folic, magneziu, cupru si seleniu. De asemenea, sunt o sursa importanta de acizi grasi Omega-3, foarte necesari pentru regenerarea celulelor. Pentru o mai buna asimilare a magneziului din ele se recomanda consumarea semintelor crude in salate. Medicii afirma ca semintele de floarea-soarelui previn fomarea cheagurilor de sange si reduc riscul de imbolnavire a inimii precum si reglarea digestiei. Semintele de floarea-soarelui contin vitamina E, acid folic, vitamina B, magneziu, cupru si seleniu. Magneziul si vitamina B sunt necesare pentru mentinerea nivelurilor energetice si a tonusului psihic. Vitamina E este cel mai puternic dintre antioxidanti (de trei ori mai puternic decat vitamina C) si un foarte bun remediu impotriva bolilor
Seminte Dovleac Decojite 100g
Ele ajuta la eliminarea parazitilor intestinali, desfunda vasele de sange, regleaza colesterolul si stimuleaza activitatea rinichilor, dar au si un efect echilibrant glandular, nervos si psihic puternic. Culoarea galben-portocalie este o dovada clara a faptului ca dovleacul este plin de antioxidanti si beta-caroten. Beta-carotenul este o provitamina ce va fi convertita de catre organism in vitamina A. Pulpa de dovleac contine vitamine, in special provitamina A, vitaminele E si C, saruri minerale, hidrati de carbon, protide, iar semintele contin ulei, protide, lecitina, rezine si enzime cu proprietati antihelmintice
Boabe Mustar 150g
Hrisca 250g
Mei 250g
Mazare Galbena 500g
Tapioca 500g
Orez Brun 500g / 1kg
Orez prefiert 500g
Linte Verde 500g
Linte Rosie 500g
Linte Rosie Decorticata 500g
Naut Boabe 800g