Povestea Scandia Food începe în urma cu aproape 100 de ani, la Sibiu, un oras din Transilvania binecunoscut pentru tradtiile sale culinare. De atunci, numele companiei este sinonim cu calitatea ridicata, branduri de încredere si o expertiza solida în cercetare-dezvoltare de produse alimentare.
Scandia Food este lider pe piata conservelor pe baza de carne din România, conducând detasat categoria pateului de ficat, cu o cota de piata în volum de peste 43% (sursa: AC Nielsen, AS 2018), acoperind însa si alte segmente precum pate vegetal, carne si mâncare la conserva. În anul 2010 compania s-a extins cu doua noi linii de business: restaurant quick-service si productia de mezeluri.
În anul 2014 odata cu lansarea brandului Navodul Plin, compania a intrat si în categoria conservelor de peste, iar în 2016 a intrat în segmentul conservelor de legume si fructe prin lansarea brandului Roua. Anul 2016 este anul în care a fost achizitionata fabrica Rotina Product cu sediul în Hunedoara iar în anul 2018 compania face prima achizitie în afara tarii anuntând achizitia Thenaisie Provote, o companie specializata în productia si distributia de produse din peste si fructe de mare.
Începând cu anul 2019 în portofoliul companiei intra brandul Sunset Nuts iar compania intra în segmentul snacksurilor sarate.
În anul 2020 are loc o noua achizitie în strainatate, de data aceasta vizând o entitate de productie în Bulgaria. Rolul esential al acesteia este de a extinde capacitatea de productie.
În anul 2021, compania intra pe piata produselor congelate prin cumpararea unei fabrici în judetul Ilfov. Totodata, anul 2021 aduce extinderea capabilitatilor în categoria mezelurilor prin achizitia Agra’s, în judetul Alba.