Biserica a fost conceputa in stil brancovenesc, dupa proiectul arhitectului Vladimir Popov. Regretatul arhitect, care a conceput proportiile echilibrate si arcadele zvelte ale bisericii, desi avea o varsta venerabila, proiecta pentru prima data un astfel de edificiu. In ciuda acestui fapt, a izbutit sa daruiasca bisericii o acustica iesita din comun si intimitatea atat de specifica sentimentului prezentei nemijlocite a lui Dumnezeu.
Catapeteasma si mozaicurile exterioare, care impodobesc biserica din anul 2001, poarta semnatura profesorului Ion Achitenie.
Icoanele catapetesmei au fost pictate in stil bizantin, iar iar exteriorul a fost impodobit cu 23 de medalioane in mozaic.
Sfantul Altar este impodobit cu doua vitralii reprezentandu-l pe Mantuitorul si pe Maica Domnului.
Vitraliile, care infatiseaza sfinti romani sau sfinti cu moaste la noi in tara, au fost realizate de Iosif Cadar, in anii 2002-2003.
Naosul este inundat de lumina ce patrunde abundent prin vitraliile minunate - Sfanta Filofteea, Sfanta Teodora de la Sihla, Sfantul Apostol Andrei, Sfantul Cuvios Dimitrie Basarabov - si patronat de turla impodobita si ea cu vitralii decorative. In pronaos te intampina cei doi Arhangheli, Mihail si Gavriil, ocrotitori ai locasului, cernand din ferestre lumina calda si colorata.
Pictura de inspiratie bizantina in fresca a fost inceputa in anul 2006, sub conducerea asistentului universitar Alexandru Nicolau, urmand a se finaliza in anul 2008.
Astazi, Schitul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil din Ganeasa, poarta una dintre cele mai frumoase fresce bizantine, nou realizate, urmand intru toate canoanele si randuielile vechi ortodoxe.