Dupa 1959, se formeaza cartierul Pajura, unul dintre primele mari ansambluri de locuinte aparute într-o perioada de intensa dezvoltare si modernizare a capitalei. Constructia primelor blocuri s-a realizat pe un teritoriu liber care a apartinut pâna in 1950 familiei Stoicescu, în fosta comuna Baneasa. Astazi este un cartier obisnuit, cu mai mult spatiu verde, locuri de joaca pentru copii, ceea ce contribuie la un grad ridicat de confort al locuirii si explica în parte atasamentul evident al locuitorilor fata de cartier.
Unitatea scolara îsi defineste identitatea proprie în cadrul comunitatii:
Data de 15 septembrie 1964, reprezinta momentul de început, când s-a deschis Scoala Generala de 8 ani Nr.178. În cei 50 de ani de existenta a pregatit si a dat societatii românesti peste 30.000 de absolventi de gimnaziu la cursurile de zi.
În anul 1969, în cadrul scolii a luat fiinta o sectie de fotbal cu formarea claselor de liceu.
În 1973 Scoala Nr.178 a devenit scoala de protocol, vizitata de delegatii din foarte multe tari, marturii în acest sens gasindu-se în ,,Cartea de Onoare” a scolii.
În 1995 s-au înfiintat clase cu profil engleza-intesiv.
Infrastructura scolara se modifica treptat, începând din anul 1964 cu 25 clase – 1031 elevi, rapid ajunge în anul 1969 la un numar de 41 clase (38 clase I-VIII si 3 clase liceu) cu 1362 de elevi, iar în 2014 – 25 clase cu 594 elevi (14 clase nivel primar cu 353 elevi si 11 clase nivel gimnazial cu 241 elevi).
Cladirea este formata din parter si doua etaje, în forma de U, cu o suprafata de 3600 mp, cu patru intrari: una principala si trei spre curtea scolii. Are 18 sali de clasa, 2 laboratoare de informatica, cabinete de stiinte, muzica si fonic, o sala de sport, miniteren sintetic de fotbal, teren de sport amenajat în curtea scolii, cabinet psihopedagogic, biblioteca cu 12029 volume, semiinternat, cabinet medical, cabinet stomatologic si birouri pentru administratie, secretariat, contabilitate. Scoala dispune de dotari moderne si de mobilier nou.
Prezentul Scolii Gimnaziale Nr.178 trebuie cautat, în inimile entuziaste ale dascalilor acestei scoli, în presa locala, unde ne oglindim rezultatele, în premiile elevilor nostri, proiecte si programe educationale realizate atât individuale cât si în colaborare cu alte institutii scolare sau organizatii nonguvernamentale, în scrisorile de multumire trimise de liceele de prestigiu din oras pentru felul în care am stiut sa educam si sa învatam pe elevii abia plecati la liceu.
Participarea elevilor la concursuri si olimpiade scolare, unde au obtinut rezultate remarcabile se explica prin profesionalismul cadrelor didactice, prin munca si darurirea cu care au reusit sa depaseasca toate greutatile pe care le-au avut de înfruntat. Ei s-au dovedit si se dovedesc demni de misunea de dascali si educatori.
Scoala Gimnaziala Nr. 178 a dat de-a lungul anilor numeroase personalitati ale vietii stiintifice si culturale, medici, avocati, ingineri, arhitecti, oameni de arta, cercetatori stiintifici, care s-au realizat în tara si peste hotarele ei.
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.