Ghidul Serviciilor
Alexandru Costescu - Scoala Gimnaziala Nr. 182 - Bucuresti
inapoi la firma 1007 vizite
Poza Istoric Scoala
Foto

  La 29 septembrie 1929 începe constructia scolii pe terenul donat de familia Costescu, motiv pentru care va purta numele de „SCOALA COSTEASCA”. Vechea denumire a fost schimbata abia în anul 2002 în SCOALA NR. 182 CU CLASELE I-VIII „PROF. ALEXANDRU COSTESCU”.

Din momentul darii in folosinta, cladire scolii va fi consolidata progresiv, în functie de fondurile existente.

În anul 1930, în aceasta actiune, un rol deosebit l-au avut oficialitatile locale din primarie si consiliul comunal.

Desi pentru început scoala a functionat separat ca scoala de fete si scoala de baieti, în 1935 s-a trecut la învatamântul mixt.

Cladirea scolii a fost deosebit de afectata de bombardamente în timpul celui de al doilea razboi mondial, zidurile sale fiind distruse în mare parte.

Între anii 1944 si 1945 cladirea s-a aflat în reparatii, cursurile desfasurându-se în case închiriate.

Dupa terminarea razboiului, viata scolii a intrat în ritmul ei firesc adaptându-se conditiilor economice si social-politice ale vremii.

Datorita existentei unui corp profesoral cu o înalta pregatire profesionala si cu dragoste si pasiune pentru activitatea didactica, dar si a unui director de exceptie, învatatorul-institutor Nicolae Necula, scoala si-a pastrat menirea ei de formator si îndrumator de constiinte.

În 1997 a început derularea proiectului de renovare a cladirii scolii care s-a încheiat în anul 2000, scoala dispunând acum de o cladire moderna si îngrijita.

Scoala functioneaza la parametri optimi datorita eforturilor sustinute ale cadrelor didactice care s-au dedicat profesiei lor, dar si a parintilor si persoanelor care doresc sa-si educe copiii într-o institutie moderna compatibila cu evolutia stiintei si tehnicii.

 
Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.