In arhiva scolii se pastreaza documente atestând existenta ei înca din 1938, strada pe care se afla constructia având în acea epoca numele de „ Ghiocelul”. Scoala a fost construita de marele industrias Malaxa, ca o continuare a gradinitei din incinta fabricii Republica, pentru a veni în ajutorul muncitorilor, care în acea epoca veneau în numar mare în zona.
Constructia a fost modesta la început- 2 birouri, o cancelarie si trei sali de clasa.
În anul 1952 s-a adaugat o alta aripa, iar în 1959 s-a finalizat în forma actuala.
Este o cladire care pastreaza ceva din Bucurestiul de alta-data, având un singur nivel, sali de clasa extrem de spatioase- precum casele boieresti.
În anii dinaintea Revolutiei, când platforma industriala atrasese un numar mare de muncitori, se functiona cu 3 clase paralele pentru fiecare ciclu.La ora actuala, prin scaderea generala a populatiei scolare, sunt înscrisi 406 elevi, repartizati in 18 clase.
Dupa 1996 scoala s-a modernizat dupa un program bine condus de Primaria Sector 3.
S-a introdus încalzirea centrala,s-a înlocuit pardoseala, s-au modernizat grupurile sanitare.
La aceasta ora institutia dispune de un cabinet de informatica modern, de un laborator de chimie si de fizica, dotate cu calculator si videoproiector, un laborator de biologie, toate mobilate în ultimii 4 ani, la fel ca si salile de clasa , care au fost înzestrate cu mobilier modular, iar sala pentru clasa pregatitoare este dotata pentru acest scop.Biblioteca scolii este una dintre cele mai bine înzestrate din Bucuresti, având aproape 16000 de volume. De asemenea exista un cabinet medical care asigura asistenta medicala.
Securitatea scolii este asigurata atat prin paza proprie cât si cu firma specializata, având si supraveghere video, ceea ce face ca în incinta scolii securitatea sa fie totala.