Ghidul Serviciilor
Scoala Gimnaziala Nr. 88 - Bucuresti
inapoi la firma 2011 vizite
Poza Istoric Scoala
Foto

Scoala Gimnaziala nr. 88 – Shanghai, cunoscuta in sectorul 3 al capitalei sub numele de Scoala cu clasele I-VIII nr 88, sau Scoala Gimnaziala nr. 88 „Mihai Viteazul” (2009-2012) este asezata in cartierul Balta Alba. Ea provine din vechea scoala primara a comunei Dudesti-Cioplea si a functionat la inceputurile ei in cladirea primariei care se afla atunci  pe locul actualei statii de metrou Nicolae Grigorescu-Ilioara.

Despre comuna Dudesti-Cioplea putem afirma ca s-a infiintat dupa anul 1877 cand, in urma razboiului de independenta, refugiatii sud-dunareni: bulgari, armeni, sarbi, evrei, tigani s-au asezat pe mosia boierului Dudescu, al carui strabunic a fost dregator în divanul domnitorului Tarii Romanesti, Constantin Brancoveanu (1688-1714). Comuna se intindea de la Dristor, statia de tramvai Ozana, pana la lacul IOR si raul Dambovita.

Locuitorii sai se ocupau cu gradinaritul si cresterea animalelor. Spre sfarsitul perioadei interbelice primarul  Constantin Branzoi a modernizat comuna introducand curentul electric, tramvaiul 18, iar in fiecare statie a construit câte o cismea.

In anii de inceput ai scolii majoritatea elevilor erau de origine bulgara; abia dupa 1948, noua reforma a invatamantului adoptata de comunisti si nationalizarea din 1949, a facut ca scoala sa-si mai piarda din caracterul bulgaresc. Comuna Dudesti –Cioplea dispare fiind transformata in cartier bucurestean, iar scoala primara continua sa functioneze in institutia primariei care este desfiintata. Clasele V-VIII, invatau la Scoala nr 23 (actuala Scoala nr 80)

In urma demolarilor din anii 60, in partea stanga a cartierului, se ridica noua cladire a scolii in 1964. Primul director al scolii a fost profesorul de limba si literatura romana d-l Dumitru Mergea, alaturi de echipa sa din vechea scoala, Dumitru Baloiu, Profira Marinescu-Nichita, Viorica Patrascu,etc.

In anul 1966 se infiinteaza clasele V-VIII iar colectivul de dascali se mareste. Printre profesorii de atunci se numara: Ion Duchievici, Ioan Cohn, Ion Verdes. Sub conducerea noilor directori Elena Ciurea si Elena Chivu, scoala se transforma intr-o unitate de invatamant moderna cu o frumoasa baza sportiva: terenuri de volei, baschet, fotbal, handbal, pista de alergari, groapa de sarituri, toate intretinute cu daruire de profesorul de educatie fizica Nicolae Popescu.

In anii 70 scoala noastra a scolarizat un numar mare de elevi, inclusiv clasele a IX-a si a X-a din treaptei I de liceu. Performantele elevilor scolii obtinute la concursuri scolare, olimpiade, activitati artistice si sportive au determinat Ministerul Invatamantului si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti sa organizeze in scoala activitati de perfectionare pentru profesori, directori, schimburi de experienta cu grupuri din tara si din strainatate: Franta, Germania, Ungaria,Tarile Nordice.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.