Ghidul Serviciilor
Scoala Gimnaziala Nr. 97 - Bucuresti
inapoi la firma 2676 vizite
Poza Istoricul Scolii
Foto

Povestea adevarata a scolii a inceput in martie 1988, cand s-a pus problema demolarii fostului local situat in Bd. Colectorului, astazi str. V.V. Stanciu, in urma unei vizite de lucru a presedintelui de atunci, Nicolae Ceausescu.

Totodata s-a hotarat construirea unui nou local al Scolii 97, pe amplasamentul actual. Deoarece nu s-au prevazut si fondurile necesare pentru ridicarea scolii, organele locale de partid si de stat, MEI, nu au respectat hotararea data de Nicolae Ceausescu si au indicat conducerii de atunci a scolii sa repartizeze elevii la unitatile de invatamant din zona – scolile 74, 79, 100, 190, ca o solutie provizorie, pana cand se vor aloca fonduri pentru o noua scoala.

Conducerea scolii a intocmit listele de elevi pe clase, in functie de domiciliul lor si a asteptat ordinul ministrului educatiei de atunci.

Momentul salvator a venit la timp... Parintele unui elev din scoala, cu o functie superioara la Cabinetul 2 a sugerat conducerii scolii sa convoace mai multi parinti si sa redacteze un memoriu amanuntit si documentat referitor la dificultatile intampinate de elevi in acea perioada. Acest memoriu urma sa ajunga in data de 10 martie la parintele respectiv.

In ziua de 14 martie a venit in scoala o comisie formata din reprezentanti ai  ISMB, MEI, Comitetului municipal si de sector al PCR,  care au acuzat conducerea scolii de nerespectarea hotararii luate. La numai cateva zile dupa acest incident s-a anuntat ca memoriul a fost aprobat si pana la 15 septembrie urma sa fie ridicata o scoala noua cu 25 sali de clasa, laboratoare si cabinete pe amplasamentul din strada Viorele.

In data de 14 aprilie a inceput demolarea caselor din perimetrul actual al scolii. Dupa vacanta de Paste s-a turnat fundatia, iar in ziua de 15 iunie s-a inceput constructia propriu-zisa a scolii.

Temperaturile ridicate din vara anului 1988 au permis ca, in numai 87 zile, pana in ziua de 9 septembrie 1988 scoala sa fie inaltata, mobilata si pavoazata, pregatita pentru a primi cei peste 2300 de elevi de la vechea Scoala 97.

La constructie au participat militari si specialisti din toata tara, organizati în echipe de lucru. S-a format un comandament pentru urmarirea lucrarilor in fiecare zi, deoarece la inaugurare urma sa participe insusi presedintele de atunci, Nicolae Ceausescu.

In anii care au urmat, numarul elevilor a crescut, ajungând la 2875 in anul 1997. Cursurile se desfasurau pe atunci in 3 schimburi.

A fost o vara fierbinte pentrul intregul personal al scolii. Cadrele didactice au ajutat la mobilarea laboratoarelor, a cabinetelor si a salilor de clasa, la pavoazarea acestora si la amenajarea parcului din fata scolii.

Urma deschiderea oficiala a noului an de invatamant în prezenta lui Nicolae Ceausescu. A fost o zarva emotionala pana la ora 9.00, cand s-a anuntat ca festivitatea de deschidere va decurge normal, deoarece nu va mai participa presedintele tarii.

Presa, radioul, televiziunea nationala, au inregistrat intreaga festivitate, realizandu-se si un film. Apoi, totul a intrat în normal.

Mai tarziu acoala a fost vizitata si sfintita dupa datina de catre Preafericitul Parinte Patriarh Teoctist care a participat la serbarea cu datini si obiceiuri de Craciun din decembrie 1993.

Astazi scoala este moderna si bine dotata. Elevii au rezultate bune si foarte bune la invatatura si disciplina, fapt datorat desigur elevilor nostri, dar si stradaniei colectivului de cadre didactice care tin la prestigiul scolii.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.