Profesor: Lavinia Goste
Descopera frumoasa lume a cântului
De generatii întregi, muzica ne îmbraca cu speranta si bunastare, oferind momente de relaxare si deconectare ascultatorului. Exprimarea emotiilor prin muzica reprezinta modalitatea prin care trairile interpretului spun povesti ale sufletului si transforma realitatea într-un loc în care imaginatia croieste frumos momente unice.
Studiul muzicii populare joaca un rol important în opera de educare a noii generatii. Cunostintele concrete dobândite pe aceasta cale contribuie la o întelegere profunda a creatiei melodice si poetice ce definesc traditia. Cursul de canto prezinta în linii generale notiunile de baza privind trasaturile caracteristice ale folclorului în general si a muzicii populare în special.
Ce vei învata la cursul de canto?
Seminarul contine:
Dezvoltare personala, educatie vocala si artistica
Rezolvarea problemelor tehnice vocale frecvente ale cursantilor
Analiza zonei etnofolclorice
Studierea problemelor vocale, prevenirea acestora
Stabilirea abordarii stilului muzical si artistic, a modului de cânt
Lucru practic pe stilurile muzicale etnofolclorice
Îmbunatatirea echilibrului corporal
Tehnica practica de canto cu Lavinia
Problemele actuale ale cântaretilor / formatiilor de muzica populara si schimb de experienta
Cânti împreuna cu profesorii Scolii Zorila
Dezbaterea textelor din folclor, pe zone etnofolclorice
Transmiterea si scrierea cântecelor de folclor, respectarea genului, realizarea unui repertoriu adecvat
Cursul se adreseaza atât cântaretilor, cât si celor care doresc sa-si îmbunatateasca metoda de cântat. Cursul este potrivit si pentru iubitorii de muzica populara, cu nivel de pregatire mediu spre avansat.
Finalizarea cursului ofera participantilor atingerea unui nivel avansat si contribuie la dezvoltarea capacitatii de cântat. Vor dobândi cunostinte muzicale din stiluri muzicale diferite si vor descoperi atributiile unui cântaret de muzica populara. Fiecare cursant va putea înregistra în Studioul Scolii Zorila alaturi de Orchestra Nationala “Valahia”.