Ghidul Serviciilor
Spitalul Universitar De Urgenta Militar Central Dr. Carol Davila
inapoi la firma 20861 vizite
Poza Sectia Boli Infectioase
Foto

 

     Sectia de Boli Infectioase si Patologie Tropicala a S.C.U.M.C., functioneaza din 1957 in cadrul fostului Spital Clinic de Boli Infectioase Colentina (actualmente Institutul National de Boli Infectioase “ Prof.Dr.Matei Bals”). In 1957 Spitalul Militar Central trebuia sa preia “Spitalul Militar Sovietic” care functiona in cladirea actualului “Spital de Boli Dermato-Venerice Berceni – “prof. dr. Scarlat Longhin” si s-a atribuit sectiei de Boli Infectioase.

     Printr-un ordin al secretarului Comitetului PCR al Capitalei si primar general al Consiliului Popular al Municipiului Bucuresti, cladirea Spitalului “Prof.Dr. Scarlat Longhin” a fost preluata de Ministerul Sanatatii prin Directia Medicala a Municipiului Bucuresti, aceasta din urma se obliga in schimbul acestei cladiri sa construiasca un pavilion corespunzator pentru sectia militara (vezi arhiva M.Ap.N. Pitesti). Acest lucru nu s-a intamplat niciodata.

     Pana in 1993 sectia a avut instalate 101 paturi dispuse in 3 pavilioane. Din 1993 prin reducerea numarului total de paturi din Spitalul de Boli Infectioase Colentina, nr. de paturi al sectiei s-a redus la 85, iar din 2001 nr. de paturi este de 60. In prezent cele 60 de paturi functioneaza in doua pavilioane (Pavilionul I are instalate 20 paturi intr-un salon si 4 rezerve, iar Pavilionul VI are instalate 40 de paturi in 3 saloane si o rezerva).

     In sectie se efectueaza toate actele si manevrele medicale permise de specialitate (consult clinic, punctii venoase, punctii lombare, punctii hepatice, punctii articulare, punctionarea colectiilor, recoltare de culture si exudate din diverse locatii).

     Serviciile medicale asigurate de sectie sunt cele permise de facilitatile de laborator si imagistice ale Institutului National de Boli Infectioase “Prof.Dr.Matei Bals” acreditat din 1997.

     Sectia utilizeaza de asemenea farmacia Inst. “Matei Bals” pentru necesitatile ei.

     Asistenta medicala se acorda in conditii de siguranta a actului medical prin spitalizare continua.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.