Ghidul Serviciilor
S.e.r.v.e.
inapoi la firma 406 vizite
Poza Degustare
Foto

Degustarea vinului incepe cu aprecierea felului in care se prezinta din punct de vedere vizual.

 

Pentru inceput, CULOAREA: aceasta ne poate transmite varsta si originea vinului.

 

Cel mai indicat este sa tinem paharul de vin in dreptul unei suprafete albe atunci cand ii analizam culoarea.

 

Chiar si lumina directa, fie ea alba sau solara, poate afecta perceptia culorii.

 

In cazul vinurilor albe, culoarea ne poate oferi detalii despre vinificatie.

 

Vinurile albe moderne, vinificate in vase din inox la temperaturi joase au tendinta de a fi mai pale, mai putin colorate, nuantele de galben pai cu reflexe verzi intensificandu-se pe masura ce se invechesc.

Culoarea vinurilor albe maturate in butoaie sau a vinurilor licoroase se va situa intr-o gama de la culoarea aurului vechi pana la tonuri de galben inchis si se va intensifica cu invechirea.In ceea ce priveste vinurile rosii, culoarea nu ne da nici un indiciu asupra vinificarii, dar ne da indicatii pretioase asupra soiului (de la culoarea rosu foarte deschis –translucid – a unui Pinot Noir din Alsacia la violetul profund – aproape negru – al unui Cabernet Sauvignon din Medoc).

Este de asemenea un indicator important al evolutiei vinului in conditii optime, putand varia de la rosu rubin la negru cu reflexe violet de mure de padure si, in urma evolutiei, putand prelua tente caramizii, de la rosu portocaliu la aproape brun.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.