Pentru a simplifica organizarea evenimentului funerar, Casa Funerara Luca a creat o noua categorie de pachete, pachete speciale pentru pomana-parastas.
Acestea includ toate cele necesare ritualului de inmormantare , pornind de la cosul traditional de coliva ,colaci (cap arhanghel si prescura), vin rosu, vin amestecat cu ulei , pana la pachete de pomana ce contin meniuri prestabilite . Pachetele alimentare pot fi dulce sau de post,in functie de ziua in care are loc ceremonia religioasa.
Randuielile Bisericesti pentru parastas sunt urmatoarele:
La 3 zile dupa producerea decesului (de regula coincide cu ziua in care are loc inmormantarea),in cistea Sfintei Treimi si a Invierii din morti a Mantuitorului a treia zi.
La 9 zile dupa deces (parastas mic). Se merge la biserica, sâmbata dimineata, cu coliva, o sticla de vin si pomelnicul si eventual câteva pachetele de pomana, care se împart dupa oficierea slujbei. Acest parastas se face în cinstea celor noua cete ingeresti.
La 40 de zile sau sase saptamani, denumit si parastas mare. Se pregatesc 12 vase si haine pentru a fi date de pomana.La biserica se merge cu coliva,o sticla de vin si pomelnicul. Dupa slujba se merge si la cimitir, unde se tamâiaza mormântul si se face slujba de pomenire.
La trei, sase si noua luni,parastase mici , in cinstea Sfintei Treimi
La un an denumit parastas mare, dupa exemplul crestinilor din vechime care in fiecare an praznuiau ziua mortii martirilor si a sfintilor, ca zi de nastere a lor pentru viata de dincolo.
Exista obiceiul ca la un an de la data decesului sa fie sfintita crucea care a fost ridicata la mormânt.
Dupa pomenirea de 1 an, se fac pomeni anual , timp de 7 ani, la data mortii decedatului. Dupa 7 ani, decedatul se pomeneste alaturi de ceilalti morti ai familiei, la pomenirile din sâmbetele mortilor sau a mosilor (conform calendarului ).