POMENILE sau pomenirile isi au originea in agape, adica mesele de dragoste crestina care insoteau Sfanta Liturghie, in amintirea Cinei Domnului (Matei 26:26-2); I Cor 11,20-23; Iuda 1,2). Azi ele se fac mai ales la inmormantari, parastase, hramuri, etc. cu care ocazii se fac milostenii.Care sunt termenele pentru pomenirea celor raposati?Ziua a treia, a noua si a patruzecea dupa moarte, la 6 luni si la un an dupa moarte; apoi in fiecare an pana la sapte ani dupa moarte.ORGANIZAREA DE POMENISuntem alaturi de dumneavoastra si va dam un ajutor in ceea ce priveste alegerea si creearea unui meniu specific parastaselor traditionale pentru pomenirea celor ce nu mai sunt printre noi.Pentru organizarea de pomeni in perioadele specifice de dupa inmormantare, va putem oferi pachete alimentare, coliva, meniuri pentru pomeni, inchiriere de restaurant.De asemenea va oferim:- coliva- pachete parastas - de dulce sau de postPREGATIRE COLIVAColiva este un preparat de grau fiert amestecat cu zahar si cu nuci pisate si ornat cu bomboane si zahar pudra, care se imparte ca pomana la inmormantari si la parastase dupa ce este sfintita de preot in cadrul slujbei respective. Coliva inchipuie insusi trupul mortului si este totodata un semn vazut al credintei noastre in inviere si nemurire, deoarece este facuta din boabe de grau, pe care insusi Domnul le-a infatisat ca purtand in ele icoana sau asemanarea invierii trupurilor: dupa cum bobul de grau, ca sa incolteasca si sa aduca roada trebuie sa se ingroape mai intai in pamant si apoi sa putrezeasca, tot asa si trupul omenesc mai intai se ingroapa si putrezeste, pentru ca sa invieze apoi intru nestricaciune (Ioan 12, 24; 1 Cor. 15, 36 s.u.)575 (Sf. Simion al Tesalonicului, Despre sfarsitul nostru, cap. 371, p. 249, comp. si Mitrofan, op. cit., pag. 172, 173).