Parohia se afla in partea de sud a Bucurestiului, aproape de periferia orasului, si este situata pe colina strajuita de vechea manastire a Vacarestilor, demolata de catre regimul comunist. Biserica este construita pe un plan dreptunghiular, cu absida altarului semicirculara si cu turla octagonala Pantocrator deasupra naosului. Are o lungime de 17m, latime de 6, 5m si inaltime de 15m. In interior, are o singura bolta deasupra cafasului, doua pana la turla si una mica intre turla si altar. Boltile sunt rostuite in patru despartituri, formand pe peretii laterali cate un timpan, iar grinzile care despart boltile sunt putin arcuite si la capete strajuite de cate o sofita, de unde tasnesc fascicole de lumina.
Pictura bisericii este realizata in stil neobizantin, in tehnica fresco, de catre pictorul Veniamin Precup, iar catapeteasma din lemn de tei, stranele si piesele de mobilier au fost sculptate de mesterul Ioan Sersea si fiii sai (una din familiile din parohie cu o contributie insemnata la construirea bisericii) .
Biserica a fost ridicata in anul 1948 prin contributia credinciosilor din parohie si a primului paroh, preotul Matei C. Constantin. A fost sfintita in acelasi an de catre protoiereul Gheorghe Iliescu-Izvoarele.
In curtea lacasului sunt si birourile parohiei, toaca protejata de o arcada si clopotnita de zid cu doua mozaicuri icoane: “Maica Domnului cu Pruncul” si “Iisus Hristos intre Apostoli”.