Supraveghere video
Sisteme supraveghere video - oferim servicii de proiectare, distribuţie, instalare, service şi mentenanţă.
Un sistem de supraveghere video trebuie să răspundă la următoarele solicitări ale clientului:
- ce doreşte să vadă în timp real şi la ce calitate?
- ce doreşte să stocheze din informaţia video şi la ce calitate?
- cât timp trebuie păstrată informaţia?
- cine poate accesa şi de unde poate accesa imaginile live şi înregistrările?
- cât de uşor de utilizat este sistemul de supraveghere video?
Primul pas pentru configurarea unui sistem de supraveghere video este alegera zonelor ce trebuiesc supravegheate şi locurile de aplasare ale camerelor. Principalele componente ale unui astfel de sistem sunt:
- Digital Video Recorder (DVR). Are rolul de a capta, comprima şi stoca semnalul video primit de la camerele de supraveghere. Stocarea se face pe un hard-disk obişnuit SATA care se montează în interiorul DVR-ului. DVR-urile pot avea mai multe canale video (de la 4 la 32 de canale), putând fi conectate atâtea camere de supraveghere câte canale sunt. Acest echipament este "inima" întregului sistem de supraveghere, de capabilitatea sa depinzând performanţele întregului sistem şi calitatea înregistrărilor. Degeaba vom alege nişte camere de supraveghere performante dacă DVR-ul este unul de calitate slaba! Principalele caracteristici ale unui DVR sunt:
- Rezoluţia: Cu cât rezoluţia DVR-ului este mai mare cu atât calitatea înregistrărilor este mai buna. În acest moment rezoluţiile DVR-urilor variază între 352x288 pixeli şi 720x576 pixeli sau FullHD 1920x1080 pixeli.
- Compesia: Deoarece ne dorim să avem o calitate superioară a imaginilor înregistrate şi economie de spaţiu pe HDD, acestă caracteristică este foarte importantă. Compresia face ca imaginile înregistrate pe HDD să ocupe un spaţiu mai mic sau mai mare. În acest moment standardul H264 este cel mai performant, depăşind Mpeg4 şi Mpeg2.
- Rata de transmisie (frames per second): Pentru ca un DVR să poată transmite live fără ca mişcarea să fie sacadată este nevoie să transmită de la 25 de cadre/secundă sau mai mult.
- Motion detection: Acestă funcţie permite DVR-ului să detecteze atunci când are loc mişcarea în aria supravegheată şi să înceapă înregistrarea în mod automat, economisind asftel spaţiu pe HDD.
- Transmisie net: DVR-urile moderne au capacitatea de a fi conectate la internet. Cu un simplu IP vă puteţi conecta de oriunde din lume şi veti putea viziona atât transmisia live cât şi înregistrările. Vă puteţi conecta cu PC, laptop, tabletă, smartphone, etc.
- Audio: DVR-urile cu înregistrate audio oferă posibilitatea de a capta sunetul din spaţiu supravegheat. Pot avea un număr de canale audio egal cu numărul de canale video.
- Camerele de supraveghere. Sunt acele componente ale sistemului video care sunt responsabile cu preluarea imaginilor prin intermediul obiectivelor, transformarea acestora într-un semnal electric sau digital (IP) şi transmiterea către DVR. Există pe piaţă o gamă foarte larga şi diversă de camere de supraveghere. Acestea pot fi clasificate în funcţie de locaţia (interior/exerior) unde urmează a fi montate, în funcţie de distanţa care trebuie acoperită (mărimea lentilei şi numărul de led-uri) sau în funcţie de nivelul de detalii pe care îl poate atinge camera (TVL). Din multitudinea de tipuri de camere de supraveghere amintim de:
- Camere de supraveghere de interior cu un design compact special concepute pentru spatiile interioare.
- Camere de supraveghere compacte cu IR sunt dotate cu luminator cu infraroşu pentru vederea pe timp de noapte, lentilă fixă sau varifocală şi carcasă.
- Camere de supraveghere tip dome special concepute pentru montarea pe tavan.
- Camere de supraveghere Pan-Tilt-Zoom (PTZ) care pot fi controlate de la distanţă pe verticală, orizontală şi zoom.
- Camere de supraveghere IP sunt camere care utilizează Internet Protocol. Imaginile sunt transmise printr-o reţea de calculatoare prin intermediul reţelei de cablare normale (UTP) sau pe calea aerului utilizând o reţea wireless. Aceste camere produc imagini cu o calitate mult mai bună decât camerele obişnuite.
- Mini camere de supraveghere ascunse. Sunt folosite pentru supravegherea spion. Deoarece sunt foarte mici pot fi ascunse în detector PIR sau detector de fum, ceasuri, bibliorafturi, etc.
- Monitor. Folosit pentru vizualizarea imaginilor preluate de camerele de supraveghere. Se pot folosi monitoare speciale pentru supraveghere video, monitoare PC, televizoare sau orice tip de monitor care are intrare HDMI dacă DVR-ul este compatibil.
- Lentile. Se aleg în funcţie de compatibilitatea cu camera video, cu distanţa până la obiect, unghiul vizual, autoiris, autofocus, filtru IR, etc. Lentilele se folosesc pentru a concentra sau diverge lumina şi a forma imagini ale obiectelor.
- Iluminatoare IR. Se folosesc pentru vederea pe timp de noapte. Camere echipate cu astfel de iluminatoare redau imagini alb/negru din timpul noptii.
- Carcase. Sunt dotate cu termostat şi sunt impermeabile. Folosite pentru protejarea camerelor, asigură acestora o temperatură constantă.
Share on facebook Copyright © 2013 Sharks Security. Toate drepturile rezervate!