Albit este un biostimulator utilizat in 28 de tari si actioneaza ca un agent de stimulare a plantelor si proceselor microbiologice din sol.
Albit contine componente ce asigura dezvoltarea naturala a proceselor de crestere si rezistenta a plantelor. Acestea sunt : acid polihidroxibutiric C4H6O2 (biopolymer natural ce contine bacterii benefice din sol – Bacillus Megaterium si Aureofaciens Pseudomonas), sulfat de magneziu MgSO4, nitrat de potasiu KNO3, dipotasiu fosfat K2HPO4, carbamida CON2H4 si alte microelemente.
Albitul adduce beneficii precum:
(Stimuleaza proliferarea ciupercilor benefice si astfel ajuta la lupta interspecifica de eliminare a organismelor patogene);
Producator : Albit Scientific and Industrial Limited Liability Company (Albit LLC), Moscova, Pushchino 142290, C.P. 160
Clasa de risc : 4 (risc mic privind impactul asupra corpului uman, poate produce iritatii in cazul contactului asupra ochilor, poate produce alergii de intensitate mica asupra pielii in cazul contactului prelungit).
Impactul asupra mediului
Albitul prezinta risc mic (clasa 4) pentru albine si pentru pesti.
Produsul este descompus in elemente naturale netoxice care se imprastie in mediul natural. Deasemenea, inhiba ciupercile patogene la nivelul radacinilor si in tesuturile plantelor.
Tratament cu Albit
La rosii, castraveti, dovlecei, ardei, salata verde, ardei , si sfecla de masa se trateaza in faza de rasad cu 10 ml / 10 litri de apa pentru 1000 de rasaduri si in perioada de vegetatie 15 ml/100 litri de apa prin stropire pe suprafata foliara.
Se poate folosi cu bune rezultate in lazile de compost pentru o mai rapida fermentare si descompunere a acestuia prin stropire lunara cu 4 ml/10 litri de apa dupa manevra de amestecare a compostului.
Produsul Albit este autorizat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
Produsul Ablit concentrat este livrat in bister-e de plastic cu capacitate de 2 ml.