Ghidul Serviciilor
Sigura Total Fire & Building Engineering
inapoi la firma 2818 vizite
Poza Sisteme stingere incendiu
Foto

Sistemele de stingere cu spuma se utilizează cu precădere pentru stingerea incendiilor generate de lichide inflamabile, pentru stingerea incendiilor de hidrocarburi (motorină, petrol, benzină) si actioneaza prin formarea unei paturi izolatoare intre materia incendiata (carburant) si oxigenul care intretine arderea (comburant). In acelasi timp, apa prezenta in spuma produce si un efect de racire. Acest sistem nu poate fi folosit acolo unde este interzisa prezenta apei.

Sistemul de stingere cu spuma este conectat la o sursa de concentrat de spuma (spumogen) si la o sursa de apa. Concentratul de spuma este amestecat cu apa iar un dozator asigura realizarea unei solutii in care spumogenul are o concentratie de 1%, 3% sau 6% , in functie de cerintele specifice fiecarui proiect. Solutia de spumogen este apoi injectata mecanic cu aer pentru expandare si deversata catre focarul de incendiu.

In functie de coeficientul de infoiere (raportul dintre volumul spumei si volumul de solutie de spumogen), spumele destinate stingerii incendiilor se impart în trei categorii:

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.