Ghidul Serviciilor
Smart Fox Protectia Muncii - Serviciu Extern Securitatea Muncii Bucuresti
inapoi la firma 161 vizite
Poza Evaluare de riscuri
Foto

Prin evaluare de risc de accidentare si imbolnavire profesionala se realizeaza o analiza a activitatilor ce au loc in unitate  pentru fiecare loc de munca sau post de lucru in parte.

O asemenea analiză permite ierarhizarea riscurilor în funcţie de dimensiunea lor şi alocarea eficientă a resurselor pentru măsurile prioritare in vederea eliminarii riscurilor, astfel incat locurile de munca sa fie sigure pentru lucratori.

In situatiile in care masurile propuse, nu elimina riscurile la locurile de munca, lucratorilor li se va acorda obligatoriu si gratuit echipament individual de protectie.

Metoda de evaluare de risc este medoda INCDPM, a fost avizata de Ministerul Muncii in anul 1996. Ea a fost aplicata si experimentata pana in prezent in majoritatea ramurilor industriale.

Metoda constituie un instrument de lucru util în activitatea angajatorilor şi a lucratorilor desemnati din întreprinderi, pentru îndeplinirea atribuţiilor ce le revin conform Legii 319/2006, deoarece permite:

 

Evaluarea riscurilor presupune parcurgerea urmatoarelor etape:

 

Reevaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire prefesionale se realizeaza in urmatoarele situatii:

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.