Ghidul Serviciilor
Advanced Dentistry - Clinica Stomatologica Bucuresti
inapoi la firma 46 vizite
Poza Chirurgie dentara
Foto

ezectia apicala, cunoscuta si ca Apexectomie, este o procedura endodontica chirurgicala folosita pentru a trata infectiile persistente la varful radacinii unui dinte, acolo unde tratamentele de canal standard nu au reusit sau nu sunt posibile.

Procedura se efectueaza sub anestezie locala, iar medicul stomatolog face o mica incizie in gingie pentru a accesa varful radacinii. Varful si orice tesut infectat sunt indepartati, si se sigileaza canalul radicular cu un material de umplere.

Desi rezectia apicala este in general considerata sigura, exista riscuri si complicatii, cum ar fi sangerarea, infectia, durerea, umflarea sau amorteala, si in cazuri rare, fracturarea dintelui.

Rezultatele sunt de obicei pozitive, cu procedura eliminand eficient infectia si salvand dintele. Succesul depinde de factori precum severitatea infectiei initiale si capacitatea de vindecare a pacientului. Instructiunile de ingrijire post-operatorie si igiena orala buna sunt esentiale pentru un rezultat pozitiv, iar controalele dentare regulate sunt necesare pentru monitorizarea vindecarii si prevenirea problemelor potentiale. Daca rezectia apicala nu reuseste sa elimine infectia, poate fi necesara extractia dintelui.

Rezectia apicala, cunoscuta si sub numele de Apexectomie, este un tip de procedura endodontica chirurgicala utilizata pentru a trata infectiile care persista la varful (apexul) radacinii unui dinte dupa tratamentul de canal sau in cazuri in care tratamentul de canal nu este posibil sau nu a reusit.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.