Pentru ca serviciile Sofisio în domeniul traducerilor profesionale sunt complete, pe lânga solutiile noastre de traduceri autorizate si legalizate, centrul nostru asigura apostilarea si supralegalizarea unor documente.
Ce este supralegalizarea? Dar apostila?Pentru ca un act oficial eliberat în România sa fie recunoscut într-un alt stat, documentul propriu zis trebuie sa treaca prin procedura apostilarii sau supralegalizarii, dupa caz. Diferenta dintre cele doua modalitati consta în apartanenta respectivei tari, unde se va folosi actul, la conventia de la Haga din anul 1961.
În cazul în care tara unde urmeaza sa fie folosit documentul este semnatara a conventiei de la Haga, atunci apostila este suficienta. Dupa apostilare, documentul poate fi folosit fara alte cerinte ori conditii direct în tara de destinatie. Pentru a verifica daca o tara este parte a conventiei puteti accesa urmatorul link : https://www.hcch.net/en/states/hcch-members . Apostila este certificatul eliberat de autoritatile competente în tara respectiva si atesta ca acel document poate fi folosit pe teritoriul unui alt stat semnatar.
În cazul în care tara unde urmeaza sa fie folosit documentul nu este semnatara a conventiei anterior mentionate atunci se va proceda la supralegalizarea acelui act. Rezultatul supralegalizarii este un certificat si are ca efect juridic atestarea autenticitatii unui act oficial din punct de vedere formal, prin validarea semnaturii si sigiliilor aplicate pe act, dar si prin confirmarea calitatii institutiei sau autoritatii emitente.