Podgoria oraşului Huşi cuprinde circa 3.000 Ha de vie cu productie medie de 10.000 Kg. /ha.Calitatea produselor a inregistrat o ascendenta continua, iar in ceea ce priveste competitivitatea produselor vinicole s-a reusit in superioritate, spre originalitate, atat ca pret, dar şi calitate.
Produsele podgoriei se bucura de o pretuire tot mai larga in randul consumatorilor, fapt confirmat de cele peste 100 de trofee-medalii şi diplome de onoare obtinute la concursuri de vin - judetene, zonale şi nationale. Cele mai multe medalii au obtinut, cum era şi firesc - vinurile de Busuioaca de Bohotin, Feteasca Regala, Feteasca Alba, Muscat Ottonel şi Feteasca Neagra şi nu in ultimul rand distilatele de tip cognac şi sampania de Huşi. Şi cognacul (vinarsul) isi are originea tot in acidulatul vin de Zghihara. Şi el a capatat noi "stele" de originalitate şi catifelozitate, dispunand de o marca de prestigiu şi onoare. Şi vinurile albe, de calitate superioara ca cele de: Feteasca alba şi Feteasca Regala au fost "lustruite" şi imbogatite cu noi carate de calitate - demne de legendara lor sonoritate şi feminitate.