La admiterea în ciclul de studii universitare de licenţă pot participa absolvenţii de liceu cu diplomă de bacalaureat sau cu diplomă echivalentă cu aceasta, indiferent de anul absolvirii liceului.
La admiterea în ciclul de studii universitare de masteratpot participa absolven?ii cu diplomă de licenţă sau echivalentă.
Persoanele cu handicap care participă la concursul de admitere au aceleaşi drepturi ca şi ceilalţi candidaţi.
Cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene, ai statelor aparţinând Spaţiului Economic European şi ai Confederaţiei Elveţiene pot participa la admiterea în ciclul de studii universitare de licenţă şi în ciclul de studii universitare de masterat, în aceleaşi condiţii prevăzute de lege pentru cetăţenii români, inclusiv în ceea ce priveşte taxele de şcolarizare.
Românii de pretutindeni, cetăţenii din state terţe pot participa la admiterea în ciclul de studii universitare de licenţă şi în ciclul de studii universitare de masterat, conform prevederilor legale în vigoare, acordurilor bilaterale şi ofertelor unilaterale ale României şi metodologiilor special elaborate de ministerul de resort.
Candidaţii care au efectuat studiile în afara României au obligaţia de a prezenta la înscrierea la concurs atestatul de recunoaştere a acestor studii eliberat de către direcţia de specialitate din cadrul ministerului de resort.
La admiterea în toate ciclurile de studii universitare cu predare în limba română, cetăţenii străini au obligaţia să facă dovada cunoaşterii limbii române, conform metodologiilor de şcolarizare în România a acestora, după caz.
Certificarea competenţelor lingvistice pentru candidaţii la programele de studii şcolarizate în limba română care nu prezintă acte de studii necesare la înscriere eliberate de instituţii de învăţământ din România sau din străinătate, cu predare în limba română, se face de către o comisie stabilită prin Decizia Rectorului şi constituită din cadre didactice din cadrul Facultăţii de Litere.
Certificarea competenţelor lingvistice pentru candidaţii la programele de studii şcolarizate într-o limbă de circulaţie internaţională care nu prezintă acte de studii necesare la însciere, eliberate de instituţii de învăţământ din România sau din străinătate, cu predare în limba respectivă, se face de către o comisie stabilită prin Decizia Rectorului şi constituită din cadre didactice din cadrul Facultăţii de Litere.
Un candidat poate fi admis şi înmatriculat ca student la cel mult două programe de studii concomitent, indiferent de ciclul de studii şi de instituţiile de învăţământ care le oferă.
PREÎNSCRIERI ONLINE NewsletterÎNSCRIE-TESocialDESPRE NOI ADMITERELICEN?ĂMASTERATCONTACTCONTACT© 2018 Universitatea Spiru Haret. Toate drepturile rezervate. Politica cookie-uri. Politica de confiden?ialitate.