Ghidul Serviciilor
Spitalul Clinic Nicolae Malaxa + Ambulatoriu
inapoi la firma 173 vizite
Poza Despre noi
Foto

Pacientul se va prezenta la internare sau consult în ambulatoriu conform programarii, prezentând urmatoarele documente:

Alergologia se ocupa cu depistarea si diagnosticarea, profilaxia si tratamentul (medicamentos si/sau imunoterapie, dupa caz), monitorizarea si educatia complexa a pacientilor cu boli alergice, afectiuni de hipersensibilitate initiate prin mecanisme imunologice.

Asistenta medicala în alergologie se adreseaza afectiunilor alergice sau cu componenta alergica, care includ în principal rinita alergica, conjunctivita alergica, rinoconjunctivita alergica, unele forme de rinosinuzita, astm si alte afectiuni respiratorii, alergii alimentare, dermatite de contact alergice, si pacientilor cu antecedente personale de reactii adverse medicamentoase cu componenta imunoalergica, dupa caz. Urticaria spontana recurenta sau cronica, autoreactiva sau autoimuna, poate de asemenea beneficia de evaluare imunoalergologica.

Afectiunile alergice pot necesita pe lânga masuri profilactice si tratament antialergic, antiinflamator sau imunomodulator, sistemic si / sau topic. Nu în ultimul rând, pacientii cu unele afectiuni alergice mediate IgE, cum ar fi rinitele, rinoconjunctivitele alergice si astmul alergic, pot beneficia, în anumite conditii, de imunoterapie alergenica, inclusiv forme moderne cu administrare noninjectabila.

Personalul medical al Spitalului Clinic “Nicolae Malaxa” cuprinde medici primari si specialisti alergologi cu experienta în specialitate, care asigura asistenta medicala profesionista si de calitate, în clinica si ambulatoriul de specialitate. Educatia complexa a pacientilor alergici, farmacoterapia si imunoterapia prescrise cu atentie si adaptate nevoilor pacientilor constituie o prioritate pentru personalul nostru medical. Cadrele didactice universitare ale Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti, care îsi desfasoara activitatea integrata în Spitalul Clinic “Nicolae Malaxa” coordoneaza si activitatea în centrul de învatamânt universitar si postuniversitar, prin activitati educationale multiple.

Dotari - 25 paturi cu spitalizare continua, servicii cu spitalizare de zi, cabinet ambulatoriu de specialitate si Laborator de Imunologie Clinica. 

Clinica universitara AlergologieDotari: peak-flow metre, nebulizatoare, puls-oximetre portabile, truse pentru diagnostic alergologic in vivo pentru: testare cutanata prick cu alergene de mediu, inclusiv panel european de aeroalergene recomandat de reteaua de excelenta Global Allergy and Asthma European Network, testare cutanata prick sau prick-prick cu alergene alimentare disponibile, testare cutanata patch cu alergene de contact selectionate, inclusiv din seria de referinta europeana; sisteme de recoltare si reinjectare sterile pentru seruri pregatite pentru teste de autoreactivitate si vaccinuri; spirometrie ambulator.

Laborator de Imunologie Clinica al Clinicii universitare de alergologieDotari: nefelometru automat de înalta performanta pentru determinari de proteine specifice, imunoglobuline si fractiuni ale complementului; sisteme de imunoanaliza colorimetrica multiparametrica în faza solida de tip line blot pentru determinarea in vitro a IgE specifice la extracte native de aeroalergene si alergene alimentare, la alergene cross-reactive polenuri-alimente, la alergene recombinante de polenuri si alimentare din serii screening, a unor autoanticorpi screening din boli autoimune; sistem automat de imunoanaliza bazat pe chemiluminiscenta amplificata enzimatic în faza lichida, pentru determinare de biomarkeri hormonali si de autoimunitate asociati; centrifuga performanta cu racire pentru pregatire de seruri pentru testare de autoreactivitate la pacienti cu urticarie cronica sau recurenta; sisteme rapide de imunodiagnostic pentru biomarkeri infectiosi, biomarkeri de autoimunitate si biomarkeri tumorali.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.