Ghidul Serviciilor
Spitalul Clinic De Recuperare Cluj Napoca
inapoi la firma 1412 vizite
Poza Ortopedie pediatrică
Foto

Sef Sectie Ortopedie: Dr. Cosma Dan Ionut

Compartimentul este integrat în structura secţiei de Recuperare Ortopedie şi Traumatologie încă de la inaugurarea spitalului.Este un compartiment mic, cu activitate intensă ce acoperă 4 direcţii: activitatea de ambulator, acivitatea spitalicească, activitatea didactică şi activitatea de cercetare.

Ambulator, se acordă anual în jur de 3500 consultataţii, urmărind: depistarea precoce a malformaţiilor congenitale, diagnosticul şi tratamentul devierilor de coloană vertebrală: cifoze, scolioze, cifoscolioze, a leziunilor post-traumatice şi a manifestărilor ortopedice din cadrul afecţiunilor neurologice ale copiilor. Tot în ambulator sau prin internări de zi, se tratează devierile piciorului malformat var-equin, în premieră naţională, prin metoda lui Ponseti. Se internează şi operează copii cu malformaţii congenitale osteo-articulare, sechele post-traumatice şi tumori, cu vârste de la câteva luni până la 18 ani. Mai tratăm, prin metode moderne, alungiri şi relaxări de membre.

Activitatea didactică de ortopedie se desfăşoară cu studenţii anului V şi este susţinută de Dr. Dan Cosma.

Activitatea ştiinţifică s-a concretizat prin câştigarea, în competiţia naţională a 5 granturi, din fondurile cărora s-a reuşit dotarea compartimentului cu câteva aparate şi instrumentar pentru operaţiile cu specific pediatric. Rezultatele cercetării au fost publicat în reviste de prestigiu internaţionale şi cotate ISI, dar şi în reviste naţionale. Colectivul a participat la congrese interne şi internaţionale unde au fost prezentate rezultatele foarte bune ale activităţii de cercetare.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.