Ghidul Serviciilor
Spitalul Clinic De Recuperare Cluj Napoca
inapoi la firma 1412 vizite
Poza Radiologie
Foto

Coordonator Laborator Clinic: Dr Barnea Laurentiu

Laboratorul efectueaza examinari de radiologie conventionala, ecografie generala si speciala. In cadrul laboratorului sunt examinati pacienti din sectiile cu paturi ale spitalului cat si din ambulatorul de specialitate (1/3 din activitate) . Se remarca cresterea copntinua a numarului anual de examinari de la 10.496 in anul 1979 la 38.454 in anul 2013, care s-a obtinut atat prin diversificarea gamei de examinari radiologice cat si prin introducerea explorarii ecografice.

O activitate importanta este reprezentata de efectuarea examinarilor radio-imagistice in regim de urgenta, realizate la patul bolnavului cu ajutorul aparatelor mobile aflate in dotare. Activitatea s-a imbunatatit si prin dezvoltarea compartimentului de radiologie interventionala - explorari vasculare si osteo-articulare. Dotarea laboratorului s-a modificat continuu in cei 30 de ani de existenta, ultimele achizitii fiind ecograful de inalta rezolutie 4D General Electric Logiq 9 (2008) , osteodensitometrul DEXA General Electric Lunar Prodigy Advance (2007), alaturi de cele doua aparate radiologice Philips Duo Diagnost (2001) , Combigraf Quadro (2002) si Computer Tomograf (2012).

Laboratorul desfasoara si o importanta activitate didactica pentru studenti, medici rezidenti si doctoranzi. Anual se organizeaza cursuri de perfectionare postuniversitara, unele cu participare internationala in domeniul examinarilor imagistice. Activitatea de cercetare este concretizata prin castigarea de proiecte nationale si europene (CEEX, PN II, PC7) care au permis achizitionarea aparaturii de inalta performanta. Activitatea stiintifica s-a materializat si prin publicarea de monografii si tratate de specialitate, publicarea a numeroase lucrari stiintifice si participarea la congrese nationale si internationale.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.