Ghidul Serviciilor
Ambulatoriul Spitalului Euroclinic-Cabinet Alergologie-Bucuresti
inapoi la firma 299 vizite
Poza Banca Centrala de Celule Stem
Foto

Banca Centrala de Celule Stem, REGINA MARIA stocheaza doar celule stem si nu sange integral. Celulele stem din sangele cordonului ombilical au devenit unitatea de transplant preferata de majoritatea centrelor din lume, dupa ce evolutia noilor tehnologii medicale a facut din stocarea de sange integral o modalitate invechita.

Principalele motive pentru care  stocam celule stem si nu sange integral sunt:

A) Stocarea de celule stem necesita un volum mai mic de DMSO in comparatie cu stocarea de sange integral. DMSO este substanta cu care sunt tratate celulele pentru protectie in timpul procesului de congelare, care in cantitati mari este toxica.

B) Sangele procesat (unitatea de celule stem) contine mai putine celule rosii decat sangele integral. O parte din celulele rosii sunt distruse in timpul decongelarii si mai mult, DMSO distruge celulele rosii , iar hemoglobina eliminata de acestea este toxica pentru rinichii pacientului.

C) Prezenta unui nr scazut de celule rosii in unitatea de celule stem reduce riscul de incompatibilitate de grup sanguin intre donator si primitor in cazul unui transplant.(celulele rosii stau la baza determinarii grupului sagvin si a RH-ului.)

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.