Ghidul Serviciilor
Ambulatoriul Spitalului Euroclinic-Cabinet Alergologie-Bucuresti
inapoi la firma 299 vizite
Poza Maternitate
Foto

Condiția fizică ar trebui să fie o preocupare a tuturor, iar în cazul femeilor gravide aceasta ar trebui să urmeze un traseu bine stabilit și aflat sub controlul medicului ginecolog și al unui specialist în gimnastică prenatală. Există o preconcepție potrivit căreia doar femeile care intenționează să nască pe cale naturală ar trebui să urmeze cursuri de gimnastică prenatală. Deoarece exercițiile fizice și controlul asupra corpului sunt esențiale în dobândirea stării de bine și au incontestabile beneficii asupra fătului.

 

Starea de sarcină este un efort suplimentar atât emoțional cât și fizic. Odată cu creșterea și dezvoltarea fătului, coloana vertebrală (osatura și musculatura) și implicit șoldul sunt supuse dilatării și tulburărilor de echilibru, respirația se modifică, devine mai frecventă și dificilă.

 

În timpul sarcinii trăiți momente nemaintâlnite, se petrec multe modificări în organismul vostru, deveniți mai vulnerabile, aveți mai multă grijă de voi și mai ales dezvoltați o grijă exagerată asupra fătului.

 

Pentru a trece cu succes prin această perioadă frumoasă, dar în același timp dificilă, maternitatea Regina Maria vine în întâmpinarea nevoilor voastre cu ședințe personalizate de kinetoterapie.

 

Cui i se adreseaza acest tip de gimnastică?

 

Kinetoterapia se adreseaza gravidelor sănătoase, cu acord medical favorabil din săptămâna 12 de sarcină. Este important să începi în această perioadă exercițiile pentru a putea ține sub observație fiecare modificare ce apare în corpul vostru și a putea preveni anumite disconforturi fizice dar și pentru pregătirea fizică necesară eforturilor ce implică sarcina.

 

Prin gimnastica prenatală vă pregătim să faceți față tuturor solicitărilor ce implică starea de graviditate care este poate una din cele mai frumoase experiențe trăite de fiecare femeie. Kinetoterapeuții noștri vă pregătesc din prima clipă până în momentul nașterii, întreg organismul pentru fiecare trimestru în parte, coordonându-vă și alcătuindu-vă un set de exerciții specifice fiecărei perioade de dezvoltare a sarcinii, prin exerciții preventive facilitatorii în ceea ce privește modificările hormonale și adaptabilitatea la modificările sistemice prin care trece întreg organismul dumneavoastră. Totodată vă ajutăm să vă păstrați tonicitatea, energia și mai ales armonia dintre trup și suflet.

 

Înaintea începerii ședințelor de gimnastică, medicii noștri vor efectua o evaluare detaliată a stării tale de sănătate.

 

Programele de antrenament (yoga, streching, personal training, fisioball, relaxare autogena-meditație) vor fi adecvate ritmului și stilului tău de viață, iar durata și intensitatea acestora vor fi stabilite în funcție de rezultatele evaluărilor.

 

Alături de exerciții veți primi în permanență informații despre nutriție, lifestyle, despre cum să faceți față micilor probleme ce pot apărea în perioada sarcinii, în același timp îți vei antrena sfera psihică și vei socializa cu alte viitoare mămici.

 

Contact:

 

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.