Cu siguranta ai auzit deja despre izolatiile termice sau fonice cu spuma poliuretanica. Este una dintre cele mai eficiente metode de izolatie si poate aduce o economie de 56% a energiei termice în orice constructie, fie ea rezidentiala ori comerciala sau chiar cu scop agricol.
Potrivit mai multor studii de specialitate în constructii, cladirile sunt cele mai mari consumatoare de energie termica, cosumând 58% din totalul energiei produsa anual în România. Prin contrast, restul energiei termice este folosita de transport si industrie. Aceasta discrepanta se datoreaza izolatiilor termice inexistente sau ineficiente ale cladirilor si caselor, marea majoritate a blocurilor de locuinte din marile orase fiind construite înainte de 1990, fara astfel de norme de izolare terminca.
Spuma poliuretanica este solutia eficienta si rapida pentru a reduce consumul de energie termica la nivel macroeconomic, printre consumatorii casnici si nu numai.
Spuma poliuretanica este produsa din doi compusi chimici – diizocianat si poliol – compatibil cu aproape toate suprafetele materialelor de constructie aflate pe piata în acest moment. Ea umple etans supafetele si izoleaza atât termic, cât si fonic. Spuma se depoziteaza sub forma lichida, în tuburi sub presiune pentru a putea fi pulverizata cu usurinta în orice loc. Dupa pulverizare, gratie umiditatii din aer, se expandeaza si umple astfel eficient toate imperfectiunile suprafetelor pe care este aplicata.
Dupa aplicare obtinem o spuma dura, a carui surplus poate fi taiat cu usurinta cu un cutit ori cutter, unde este cazul.
Spuma poliuretanica pulverizata este astfel una dintre cele mai eficiente metode de izolare si poate fi folosita atât în mansarde si poduri, pe segment rezidential, cât si pe segmentele comercial sau agricol. Fata de izolatiile conventionale cu polistiren sau vata minerala, spuma are marele avantaj ca nu necesita lipire si poti obtine o izolatie eficienta de doar câtiva centimetri, foarte simplu si rapid.