Piatra la rinichi
Aceasta conditie creata de apa dura este foarte foarte raspandita in tara noastra. In acest moment 1 roman din 100 sufera de piatra sau nisip la rinichi, iar cifra este in continua crestere.
Mineralele care se gasesc in apa se sedimenteaza in timp atat pe capilare,vene,artere cat si pe filtrul natural al organismului (rinichii) dezvoltand incet dar sigur formatiuni solide numite “pietre”sau “nisip”.
Hidratarea adecvata dar mai ales consumul unei ape cat mai curate nu numai ca va ajuta sa evitati aceasta conditie dureroasa, dar va pot ajuta sa o si depasiti.
Un alt element extreme de nociv si foarte greu de indepartat din sursele de apa este Florul.
Majoritatea filtrelor care le veti gasi pe piata nu reusesc sa indeparteze aceasta substanta.
Un Filtru de apa bazat pe Osmoza Inversa este si de aceasta data cea mai buna solutie. Indeparteaza fluorul din apa cu o eficienta de 95%.
Boli virale:
Peste 100 de virusuri patogene pot fi vehiculate de catre apa, virusuri ce pot supravietui in apele de suprafata timp indelungat: V. Poliomielitic (pana la 180 de zile), V. Echo (pana la 115 zile), iar V. Coxsackie (peste 2 ani). Boli virale transmise hidric pot fi induse de regula de enterovirusuri (Coxsackie A si B, Echo, V.hepatic A s.a.), retrovirusuri si calicivirusuri, V.hepatic C si E, parvovirusuri, coronovirusuri, picobirnavirusuri.
Boli parazite:
Protozoarele si parazitii potential prezenti in apa pot transmite hidric un numar mare de boli parazite:
Boli bacteriene:
Substantele chimice organice din apa de baut
Benzenul – este o hidrocarbura cancerigena. Provoaca modificari hematologice, inclusiv leucemie. Are si proprietati mutagene.
Clorura de vinil – este un derivat clorurat cu cea mai mica concentratie admisa. Este un compus puternic cancerigen, cele mai expuse organe fiind: ficatul, creierul, plamanii sau ganglionii limfatici.
Dicloretan – este un compus extrem de toxic, cancerigen si mutagen. Este si cel mai periculos pentru sanatate.
Detergentii – sunt substante tensioactive care ajung in apa numai prin poluare.
Fenoli – atat din poluarea industriala, cat si din descompunerea substantelor vegetale. Un alt efect nedorit este cel al formarii clorfenolilor, care afecteaza grav gustul apei chiar la concentratii infime de 1:20.000.000!
Produsele petroliere – au in general densitatea mai mica decat a apei si plutesc la suprafata ei, formand membrane plutitoare, impiedicand oxigenarea apei. Cercetatorii atribuie substantelor petroliere din apa un rol mutagen si cancerigen. In prezenta acestor substante in apele poluate se dezvolta si o flora microbiana specifica.