Ghidul Serviciilor
Stefadina Comserv
inapoi la firma 1934 vizite
Poza Servicii conexe
Foto

Suportul fizic al documentelor (celuloza) și cernelurile utilizate pentru înscrisuri și/sau imagini sunt constituite din materiale de natură organică, degradabile în timp.

Condiționat de grija cu care a fost păstrat și conservat, documentul suferă numeroase transformări în timp, modificându-și textura, aspectul și culoarea, până la o degradare totală și ireversibilă.

Conștienți de starea fizică a cărților vechi și a documentelor de arhivă, am creat atelierul de restaurare. În cadrul acestuia, cărțile și documentele deteriorate sunt salvate, asigurându-li-se integritatea fizică și informațională.

 

 

Etapele procesului de restaurare sunt foarte bine determinate și implică următoarele operațiuni: – analiza asupra stării fizice; – executarea fotografiilor-document anterioare restaurării; – restaurarea corpului cărții/documentului; – restaurarea legăturii cărții; – executarea fotografiilor-document după restaurare; – atestarea corectitudinii intervențiilor în dosarul de restaurare;

 

Restaurarea manuscriselor reprezintă o operațiune cu un caracter special, având drept scop conservarea și punerea în evidență a esteticului și a valorii istorice.

Avantajele acestui proces constau în: salvarea, protejarea și posibilitatea de valorificare a bunurilor de Patrimoniu Cultural Național, în scopuri științifice și transmiterea lor generațiilor viitoare.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.