Ghidul Serviciilor
Steral - Comercializare Sisteme De Ventilatie, Bucuresti
inapoi la firma 295 vizite
Poza Sisteme de evacuare fum si gaze
Foto

Desfumarea reprezinta procesul prin care sunt evacuate dintr-o cladire fumul sau gazele toxice, rezultate în urma arderii, care pot afecta vizibilitatea si functiile umane. Un astfel de sistem este benefic si în cazul interventiei pompierilor si a evacuarii cladirii pentru ca sporeste sansele de stingere a unui incendiu si de limitare a propagarii.

 

Sistemele de desfumare sunt esentiale în cazurile în care cladirea nu poate fi aerisita prin mijloace naturale, neavând geamuri. În subsoluri sau cladiri înalte se vor monta conducte de evacuarea a fumului si gazelor fierbinti pentru a fi dirijate catre o deschidere a cladirii. Se folosesc, de asemenea, sisteme mecanice, care sa asigure flotabilitatea naturala a produselor de ardere pentru a asigura o rata optima de extractie a fumului.

 

Tubulatura de desfumare este imperios necesar sa reziste temperaturilor gazelor fierbinti generate de incendiu si sa respecte standardul SR EN 1366.

Sistemele de desfumare trebuie sa dispuna de:

 

Un sistem de desfumare protejeaza caile de evacuare prin:

 

De asemenea, astfel sunt protejate structurile cladirii de temperaturile periculoase si este sustinut efortul stingerii incendiului.

 

Principiul pe care se bazeaza functionarea sistemelor de desfumare presupune:

 

Sisteme de desfumare naturala RWA

 

Sistemele CO2

 

Sistemele pneumatice 

 

Sistemul de desfumare electric 12 V (doar deschidere)

 

Sistemul de desfumare electric 24 V (deschis/închis)

 

Desfumarea mecanica

 

Sisteme prin diferenta de presiune

 

Regulile unui sistem de desfumare:

Doresti sa cumperi produse sau ai nelam

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.