Ghidul Serviciilor
Delta Clinic Dent - Clinica Stomatologica, Bucuresti
inapoi la firma 525 vizite
Poza Estetica dentara
Foto

Albirea dentara este un subiect la moda si sigur si tu ai cautat metode eficiente pentru a-ti albi zâmbetul. Daca, la fel ca multi dintre noi, te-ai pomenit cautând pe Google „albire dinti pret” „albire dentara” sau „albirea dintilor”, înseamna ca esti pregatit sa afli mai multe legate de aceste proceduri

Dar, oare procedurile de albire a dintilor sunt cu adevarat sigure? E momentul sa descoperi adevarul! Continua sa citesti si vei avea toate informatiile de care ai nevoie pentru a face cea mai buna alegere pentru zâmbetul tau.

Continua sa citesti! Vom dezvalui cum poti obtine un zâmbet alb, fara sa compromiti integritatea smaltului tau. Pâna la final, vei fi echipat cu toate informatiile necesare pentru a face alegerea potrivita.

Ce este albirea dentara?

Albirea dintilor este un proces cosmetic care implica folosirea de produse chimice pentru a îndeparta petele si depigmenta dintele. Acesta poate fi efectuat în cabinetul unui medic stomatolog sau acasa cu ajutorul unor kit-uri speciale de albire.

Asa cum probabil banuiesti, albirea dintilor se refera la modul în care dintii se pot deschide la culoare. În general, procedura de albire dentara nu înseamna fatete dentare, desi rezultatul poate sa fie asemanator. Daca esti interesat de fatete dentare gasesti aici un ghid complet despre fatete dentare.

Pentru a avea dinti mai albi medicul dentist poate sa-ti recomande mai multe variante de albire a dintilor. 

Tratamentul de albire poate sa însemne în acelasi timp o igienizare foarte eficienta în cabinetul stomatologic sau aplicarea de fatete dentare.

Desi acest articol se refera la albire dentara asa cum este ea înteleasa la modul general, pentru a fi înteleasa mai bine voi enumera aici toate tipurile de tratament de albire dentara pe care medicul tau dentist le poate recomanda.

 

EXCELLENT Based on 601 reviewsDara Stoianovici27 June 2025 Servicii exceptionale de fiecare data, punctualitate, amabilitate si respect fata de pacient. Delta Clinic este totodata si locul unde mi a disparut definitiv frica de dentist. ?Read moreDiana Mihaela Stoica26 June 2025 La superlativ totul ?? in special Bianca, super profi ? Traian Sarbu26 June 2025Delta Clinic e o clinica de exceptie, unde profesionalismul te întâmpina de la receptie si continua cu personalul medical. Mara S.26 June 2025Totul este perfect la Delta Clinic, tot personalul este foarte atent cu clientii.Dr. Meravei mi-a explicat care ar fi cea mai buna solutie în cazul meu. Deja am facut programari pentru etapele viitoare ale lucrarii.Recomand cu încredere Delta Clinic.Read moreISTRATIE AURORA25 June 2025Totul la superlativ! Felicitari! Recomand clinica si in special pe dl. dr. Albert Dragonu. Metode de albire a dintilorPasta de dinti abraziva

Cel mai simplu si eficient mod este curatarea dintilor cu pasta de dinti pentru albire usor abraziva – în felul acesta îndepartezi de pe suprafata dintilor microfilmul bacterian care are în general o culoare mai închisa. Des, se foloseste bicarbonatul de sodiu, sarea sau mai nou, pasta de dinti cu carbune activ.

Detartrajul si periajul profesional

Mult mai eficient decât periajul cu pasta de dinti abraziva, detartrajul si periajul profesional constant aduc suprafata dintelui la culoarea lui naturala fara nici un pic de placa bacteriana depusa pe fata acestuia.

Mai mult, alaturi de airflow, curatarea dintilor se poate face perfect si în zonele mai greu accesibile cum sunt spatiile dintre dinti.

Albirea dentara conventionala

Sau albirea dentara asa cum o sa ne referim la ea mai departe se refera la aplicarea de substante chimice pe suprafata dintelui cu scopul de a decolora structura dintelui.

Aceasta albire se poate face fie de catre pacient acasa – si aici vorbim de albirea la domiciliu, fie de catre medicul dentist in cabinetul stomatologic – si aici vorbim de albirea dentara profesionala. Acest articol este despre albirea dentara profesionala si modul în care aceasta se poate realiza.

Albirea dintilor prin fatete dentare

Desi nu face parte din subiectul nostru, tratamentul de albire poate sa însemne de multe ori si aplicarea de fatete dentare. Acesta metoda de albire dentara se adreseaza acelor pacienti care solicita o schimbare majora, iar albirea dintilor in mod conventional nu reprezinta o solutie.

În continuarea articolului vom vorbi deseori despre albirea dentara realizata în cabinet si vom face referire si la realizarea unui tratament de albire a dintilor acasa.

Pentru a avea un reper bun înca de la început voi folosi reprezentarea grafica pe parcursul acestui articol. Voi nota cu 10 un dinte foarte pigmentat & colorat si cu 1 un dinte foarte alb si natural. Voi folosi notarea cu 0 pentru fatete dentare.

„0” înseamna defapt ca putem alege orice culoare si ca albul poate sa fie alb perfect sau poate sa fie un alb frumos si natural. În cazul nostru „0” reprezinta idealul.

În cabinetul stomatologic medicul dentist va folosi o cheie de culori pentru a determina culoarea dintelui. Graficul prezentat anterior reprezinta o simplificare a acesteia.

 

Tratamentul de albire a dintilor – care sunt etapele?

Tratamentele de albire facute acasa difera de tehnicile de albire dentara facute în cabinetul stomatologic. Aceste informatii sunt generale, iar în anumite conditii ordinea sau etapele pot sa fie diferite.

 

Albire dentara acasa cu gutiere si gel de albire

Sedinta 1.

Medicul dentist realizeaza consultatia initiala si propune sau nu igienizarea dentara. 

Daca nu cumva ai facut detartraj saptamâna trecuta, atunci cel mai probabil ca vei avea nevoie de igienizare profesionala înainte sa-ti aplici gutierele si substanta de albire pe dinti. În general peste 80% dintre pacienti solicita sau au nevoie de curatarea dintilor înainte de albirea dintilor.

Tot aici se vor lua amprente pentru gutiere de albire. Acestea sunt gutiere personalizate facute special dupa forma si marimea dintilor tai.

Sedinta 2.

Medicul dentist realizeaza instructajul pentru utilizarea gutierei si a gelului de albire recomandat. Dupa ce acesta se asigura ca pacientul si-a insusit toate informatiile, preda pacientului gutiera si gelurile de albire. 

Acasa.

Asa cum spuneam acestea sunt informatii generale si va sfatuim sa urmati îndrumarile medicului curant pentru acest tip de albire.

Înainte de culcare se curata gutiera si se usuca apoi se aplica gelul de albire în gutiera si se poarta peste noapte.

Atentie la cantitatea folosita. Daca este prea mult gel, acesta refuleaza si este posibil sa fie inghitit accidental. Daca este prea putin gel de albire, este posibil sa nu fie suficient de activ sau sa nu acopere toti dintii.

Acest tratament dureaza între 7 si 14 zile / nopti.

Benzi pentru albirea dintilor acasa – alte metode de albire a dintilor

Cu totii stim ca suprafata dintilor tinde sa se mai îngalbeneasca odata cu trecerea timpului. De aceea, procesul de albire dentara vine în ajutorul vostru pentru a va putea recapata culoarea dintilor, adica albul acela mult dorit!

Albirea cu benzi, este o metoda destul de cunoscuta si multa lume o foloseste. Benzile se lipesc pe dinti, seara înainte de culcare si se mentin, în functie de producator, între 1-4 ore pe dintii tai, dupa care sunt îndepartate.

Benzile elimina peroxid de hidrogen, sau peroxid de carbamida, care sunt responsabile cu descompunerea moleculelor colorate din smaltul dentar. Peroxidul de hidrogen sau de carbamida este folosit la nivel mondial si orice fel de albire dentara se realizeaza prin intermediul lor.

Albire dentara profesionala in cabinetul stomatologic – albire cu peroxid de hidrogen

Sedinta 1.

Albirea dintilor cu accelerator de albire se realizeaza în cabinetul stomatologic de catre medicul dentist si necesita atât o buna calificare a personalului, cât si substante si aparatura performanta. Pe scurt, albirea dintilor decurge în felul urmator:

Se realizeaza consultatia intiala, se evalueaza dintii si apoi se face igienizarea profesionala.

Dupa curatarea dintilor se aplica un departator cu protectie pentru buze. Pe gingii se aplica o bariera gingivala pentru a proteja gingia de solutia cu care se albesc dintii.

Se aplica substanta activa pe suprafata dintilor (peroxid de carbamida sau peroxid de hidrogen). Substanta va fi activata cu ajutorul luminii emise de lampa Zoom.

Procedura dureaza aproximativ 45 minute timp în care gelul de pe suprafata dintilor va fi reîmprospatat de câteva ori.

La sfârsit, va fi îndepartat gelul prin aspiratie, dupa care, suprafata dintilor va fi spalata puternic cu apa pulverizata, urmând a se îndeparta bariera gingivala si departatorul.

În timpul albirii dentare este posibil sa simti usoare impulsuri dureroase asemanatoare cu aerul rece care trece printre dinti. Aceste impulsuri sunt de scurta durata si de obicei nu produc disconfort crescut. Frecventa lor este relativ redusa si se accentueaza spre finalul procesului de albire.

Albire dentara profesionala a dintilor cu LASER DENTAR – Estetica dentara

Se realizeaza de catre medicul stomatolog si consta în aplicarea gelului de albire, care contine peroxid de hidrogen, si în activarea acestuia cu ajutorul laserului dentar. 

Diferenta majora dintre cele doua variante este evident principiul de functionare. Lampa Zoom foloseste un fascicol de lumina LED, dar care este dispersata în suprafata. În schimb, laserul dentar foloseste un fascicol de lumina mult mai bine concentrat pe suprafata dintilor tai, astfel ca procedeul este mult mai rapid si mai eficient.

În rest, se respecta exact pasii de la albirea dentara cu lampa Zoom. 

Albirea dentara profesionala vs. Albirea dintilor acasa

Aceasta comparatie este bine sa fie facuta din mai multe puncte de vedere precum siguranta, eficienta si chiar si costul manoperei. 

Daca vorbim totusi doar despre eficienta, atunci graficul de mai jos te va lamuri suficient de mult.

 

Albirea dintilor acasa este eficienta, însa albirea dentara facuta profesionist este maximum din ceea poti obtine când vine vorba de culoarea dintilor tai.

O comparatie mai în detaliu gasesti si în articolul scris de mine numit “Ce sa alegi: Albirea dintilor acasa sau albirea dintilor in cabinetul stomatologic”

Cu ce se face albirea dintilor?

Albirea dintilor se face în general cu o substanta numita Peroxid de Hidrogen sau Peroxid de Carbamida.

Aceste solutii de albire a dintilor se gasesc sub multe forme si sunt folosite atât în albirea facuta acasa, cât si in albirea dentara realizata în cabinetul stomatologic.

Pe lânga substantele chimice aplicate pe dinti, în clinicile dentare se folosesc si acceleratori de albire precum lampa Zoom sau laserul dentar care potenteaza efectul substantelor chimice.

Cat costa albirea dintilor?

Asa cum am mai tot discutat, albirea dentara se face prin diferite metode si are costuri diferite. Pretul unei albiri dentare este dat în general de metoda aleasa si apoi, mai specific, de tehnologiile utilizate, de produsele de albire folosite la nivelul dintilor si de calitatea acestora .

Cat costa albirea dintilor in Bucuresti?

Am intrat pe Google si am cautat dupa urmatorii termeni: albirea dintilor pret, albire dinti pret, albire dinti Bucuresti pret si am gasit urmatoarele preturi în primele 10 rezultate:

 Albirea dentara in cabinet cu accelerator 1070 lei – 4070 lei

Albirea dintilor acasa + gutiera albire 600 lei – 940 le

iAlbire dentara cu laser1 500 lei – 2200 lei

 La noi, în clinicile din Bucuresti, pretul unei albiri dentare variaza între 600 lei si 1800 lei.

 In cabinet cu accelerator1000 leiAcasa cu gutiera albire600 leiAlbire dentara cu laser1600 lei

 În pretul prezentat mai sus primiti urmatoarele:

 Cat dureaza o sedinta de albire dentara?

 

Pentru albire la domiciliu o sedinta este data de purtarea gutierei pentru aproximativ 8 ore.

 Timpul procedurii de albire în cabinet, cu lampa Zoom, o sedinta dureaza aproximativ o ora. 

 Pentru o sedinta de albire dentara în cabinet, cu LASERUL DENTAR, timpul necesar este de aproximativ 30-40 minute.

 Cate sedinte sunt necesare?

 Pentru albirea dintilor cu ajutorul gutierelor si peroxid de hidrogen, acasa, ai nevoie de 7-14 zile în functie de recomandarile medicului dentist.

 

Tratamentele pentru albirea dentara în cabinet, cu lampa Zoom, în general o singura sedinta este suficienta pentru a obtine rezultate bune. Daca se doreste o potentare a efectului, albirea dintilor este o procedura ce se poate relua dupa 10 zile de la prima sedinta.

 Pentru a doua modalitate de albire în cabinet cu LASERUL DENTAR, este nevoie de o singura sedinta. Cu ajutorul laserului obtinem cele mai bune rezultate înca de la prima sedinta.

 Cat de des pot sa-mi albesc dintii?

 Albirea dentara este ca un carusel. În momentul în care îti albesti dintii, acestia ajung la albul absolut pe care-l poate avea dintele tau natural. Dupa o saptamâna începe însa procesul de pigmentare.

 Albirea dintilor reprezinta aplicarea unui gel de albire pe suprafata dintilor tai care are efect atât timp cât gelul sta fizic pe dintii tai, dar mai mult decât atât, dintii se vor albi si în urmatoarele 5 zile post interventie.

 In general, daca tratamentele de albire realizate la intervale mai mari de 9 – 12 luni, atunci ele reprezinta eficiente metode de albire, sunt sigure si nu ridica probleme. Pacientii nu prezinta hipersensibilitate dentara atât timp cât se respecta aceste intervale.

 La Delta Clinic Dent sedintele de întretinere vin cu reducere de 20%.

 

 

 

 

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.